Madame Hayat (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-28
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
25 x 175 x 118 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789189603240

Madame Hayat

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-09-28
225
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På ett plan handlar Madame Hayat om en ung man, Fazil, som efter sin fars död lämnar hemstaden för att studera. Han hyr in sig på ett pensionat och jobbar extra som statist på teveinspelningar. Där träffar han två kvinnor som kommer att förändra hans liv för alltid. Den mogna madame Hayat, på samma gång en modersgestalt och förförerska, samt den unga Sila, en jämnårig flicka som han blir vanvettigt förälskad i. Fazil slits mellan de här två gestalterna.

Mellan raderna tar också en annan berättelse form, en berättelse av smygande osäkerhet och fruktan där människorna precis som i dagens Turkiet lever i sammetsdikaturens skugga och där själva historien, minnena, det kollektiva medvetandet kontrolleras allt hårdare. Vad är frihet egentligen? Vem äger rätten att berätta sitt liv? Ahmet Altan vågar ta ett grepp om de stora existentiella frågorna i denna täta, symbolladdade roman.

Belönad med det prestigefyllda franska Prix Femina Étranger 2021.

”Madame Hayat är den bästa skildringen av Turkiet efter den så kallade 15 juli- kuppen 2016. Ett starkt episkt drama och ett vittnesmål om hur maktlösheten breder ut sig och rättslösheten drabbar vanliga oskyldiga människor.” – Kurdo Baksi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Madame Hayat
  2. +
  3. Stjärnor i natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stjärnor i natten av Nadia Hashimi (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ahmet Altan