Spöket : olyckligt kär i djur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2022-10-06
Förlag
Kaunitz-Olsson
Illustratör/Fotograf
Martina Müntzing
Dimensioner
218 x 143 x 26 mm
Vikt
543 g
SAB
Hc
ISBN
9789189603288

Spöket : olyckligt kär i djur

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-06
225
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På sin precisa, ömt råa och bländande vackra prosa skriver Aase Berg om relationen mellan människa och djur, från krokodilmannen på Skansen via ryttarens symbios med hästen till medel klassens labradoodle. Hon utforskar människans olyckliga kärlek till djur, det sköra och svekfulla maktförhållande som infinner sig när man tar sig an ett husdjur, den utomjordiska känslan av samspel som kan uppkomma i en påtvingad samvaro med djur. Men är den känslan sann? Bedrar vi oss inte när vi tror att vi förstår djuren?

Som så ofta i Aase Bergs texter finns det i Spöket flera lager som läsaren får upptäcka lite i taget. Hon vänder våra blickar mot djurens värld och vi får i själva verket syn på oss själva.

Aase Berg, född 1967 i Stockholm, debuterade 1997 med diktsamlingen Hos rådjur. Den följdes bland annat av en trilogi om moderskap, där den Augustnominerade diktsamlingen Forsla fett ingick. Aase Berg är också litteraturkritiker och har bland annat tilldelats Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen och Aftonbladets litteraturpris.

2020 utkom den kritikerhyllade ”Haggan”, Aase Bergs första prosabok som öppnade upp en helt ny och bredare läsekrets.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spöket : olyckligt kär i djur
  2. +
  3. Djävulsgreppet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djävulsgreppet av Lina Wolff (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spöket : olyckligt kär i djur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bevarar er denna läsning
    AgnesKenshin, 6 januari 2023

    Fantastiskt omslag men det enda positiva med denna bok är att författaren åtminstone har insikt nog att inte kalla sig djurvän. För övrigt tyckte jag det mest var en massa dravel över människans olyckliga kärlek till andra djur, medan hon (trots sina ord om hur vi behandlar våra medvarelser illa) likt många andra köttätare tycker hon hedrar den döda grisen vars kroppsdelar hon tuggar, sväljer och som hamnar i magen. -Kognitiv dissonans- Läs hellre nåt upplyftande om människans kärlek och för... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Aase Berg