Rom på listigare vis (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2023-10-02
Förlag
Kaunitz-Olsson
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Dimensioner
33 x 204 x 136 mm
Vikt
700 g
SAB
Niz Rom
ISBN
9789189603820
Rom på listigare vis (inbunden)

Rom på listigare vis

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-02
258
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rom, den eviga staden, har varit ett resmål i över två tusen år och redan på kejsar Neros tid visste romarna vad ”som brukar visas barbarer”. Så nog finns det att se, nya och gamla pärlor att upptäcka – och många fällor att gå i.

Kanske har det aldrig varit roligare att suga i sig den där kunskapen än i sällskap med Herr B. “Rom på listigare vis” förenar kåseriets lätthet med den moderna guidebokens användbarhet och ger konkreta tips för den som är på plats – vare sig målet är den mjukaste barockskulpturen, den mysigaste medeltidsgränden eller den glassigaste glassen. Men den fungerar minst lika bra för den som vill värmas och entusiasmeras hemifrån, för den som, med amiral Ehrensvärds ord, ”frusit sig lessen i Sverige”.

Herr B är en uppskattad kåsör i Dagens Nyheter och en pseudonym för Harald Bergius, som varken är historiker, språkforskare, etrusk, katolik eller ens särskilt intresserad av fascism – men igen och igen och igen har han rest till Rom som turist. Det är hans specialområde. Det är därför han kan allt om sevärdheter, snuskigt klotter, fotbollsklubben Roma och på vilka restauranger man blir helmätt på romerskt sätt.De vackra bilderna av hans älskade stad har Stina Wirsén gjort.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rom på listigare vis
 2. +
 3. Rom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rom av Dorling Kindersley (häftad).

Köp båda 2 för 379 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rom på listigare vis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Europas mest intressanta stad
  Ulla Molin, 7 november 2023

  En intressant och mycket välgjord bok om Rom
  och dessutom med humor. För mig som varit i Rom
  många gånger är den kompletterande på alla områden,
  särskilt om restauranger.

 2. Som att vistas i Rom
  MDG, 6 november 2023

  Det här är inte en reseguide, men denna nyutkomna bok (hösten 2023) innehåller mängder med konkret information om Rom idag. Förutom utförliga beskrivningar av stadens historia och kultur förstås. Boken är nyttig och full av fakta för den som vill fördjupa sina kunskaper om "den eviga staden". Den är inspirerande inte minst inför en planerad vistelse där. Och den som inte har avsikten att resa till Rom lär nog ändra sig efter att ha läst några kapitel i Rom på listigare vis.

Visa alla 2 recensioner