Den sista bokhandeln i London (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2023-05-12
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Mari Höglund
Originaltitel
The Last Bookshop in London
Dimensioner
216 x 141 x 26 mm
Vikt
436 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789189607118
Den sista bokhandeln i London (inbunden)

Den sista bokhandeln i London

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-12
204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Böcker och läsning har en central roll i denna inträngande och varma berättelse om vänskap, mod och om att kämpa trots att man är livrädd. Personporträtten är tecknade med finess och varm humor. Scenerna när London utsätts för snart sagt dagliga bombattacker är otäckt realistiska, skildrade med känsla och nerv."
****Mycket bra****
Bibliotekstjänst
Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet nr 14, 2023

London 1939. Efter sin mammas död anländer Grace till London från Drayton med höga förväntningar på sitt framtida liv. Tillsammans med vännen Viv planerar hon fest och flärd, finansierade av deras jobb i glamorösa varuhus. Men utan en rekommendation från hennes skrupelfria morbror blir det omöjligt för Grace, som måste söka ett annat jobb.

Graces mammas barndomsvän, Mrs. Weatherford, öppnar sitt hem för de två unga kvinnorna och hjälper Grace med ett tillfälligt jobb på den förfallna bokhandeln Primrose Hill Books. Ägaren, Mr Evans, är en arg gammal man som inte är lätt att imponera på. Men allt eftersom tiden går får Grace mer ansvar och blodad tand med hjälp av butikens brokiga kundkrets. Och bland dem, den stilige piloten George Anderson.

När London utsätts för attack måste Grace axla sin nya roll och visa mod och uthållighet för att hålla ihop sin nya gemenskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den sista bokhandeln i London. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hjärtlig och fängslande
    Sofies Boksida, 11 december 2023

    "Den sista bokhandeln i London" är en gripande och minnesvärd roman som vackert fångar andan av en tid präglad av krig och förändring. Berättelsen om Grace, en ung kvinna som söker sitt öde i London under andra världskriget, är både inspirerande och hjärtevärmande.

    Trots en viss långsamhet i mitten av boken, vilket kan testa läsarens tålamod, belönas de som håller ut med en berikande och tillfredsställande läsning. Graces utveckling från en naiv ung kvinna med drömmar om fest och flä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Madeline Martin