Öga för öga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tusenårsriket (del 6)
Antal sidor
663
Utgivningsdatum
2023-09-26
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Øje for øje
Medarbetare
Fuglsbjerg, Stinne (form)
Dimensioner
54 x 224 x 157 mm
Vikt
945 g
SAB
Hceda.01
ISBN
9789189607156
Öga för öga (inbunden)

Öga för öga

(8 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-09-26
229
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ulv Palnatoke har rest till Skjalm Viteläders gravgille på Själland, där alla män med någon sorts ställning deltar. Palnatoke är således omgiven av män han har väldigt lite till övers för, män som i sin tur inte har någon större aktning för honom, den galne jarlen från Fyn. Under gravgillet blir Palnatoke nedslagen, bortförd och kastad i en mörk fängelsehåla, för att bli slagen halvt fördärvad. Någon vill se honom död, men vem och varför är inte lätt att veta när man har fler fiender än fränder.

Palnatokes fångvaktare förmår dock inte ta livet av honom, hur ihärdigt de än försöker. Och det är inget den galne jarlen tänker glömma i första taget. Inte heller är Palnatoke den som håller igen. Så när det är dags att utkräva blodshämnd byter han gärna den omgång stryk han själv mottog mot ett dussin svärdshugg. Det har blivit dags att göra upp gamla räkenskaper med männen från Själland, av vilka en dessutom lagt beslag på hans svärd. Palnatoke anser förstås att samtliga själlänningar förtjänar att mista huvudet, men det är dessvärre inte en åsikt som Harald Blåtand delar med honom.

Öga för öga är del 6 i Tusenårsriket, en spännande och underhållande serie om en tid då danerna i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Öga för öga
  2. +
  3. Ödet och hoppet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ödet och hoppet av Niklas Natt Och Dag (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tonny Gulløv