Korphugg (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Tusenårsriket (del 5)
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2023-09-06
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
Ravnehug
Medarbetare
Fuglsbjerg, Stinne (form)
Dimensioner
26 x 173 x 102 mm
Vikt
245 g
SAB
Hce
ISBN
9789189607255
Korphugg (pocket)

Korphugg

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2023-09-06
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
 • Skickas inom 2-4 vardagar
  216
Visa alla 2 format & utgåvor
Fader Poppo har döpt kung Harald Blåtand, och Palnatoke är rasande, även om han vet att Haralds dop var just det som hindrade Otto den store från att fortsätta sitt korståg mot Danmark och övriga Norden. Av samma anledning har Harald gett Palnatoke en kista full av silver och beordrat honom att skapa en armé av krigare så stark att Otto tänker efter två gånger innan han skickar sina tusentals kavallerikrigare mot Danmark igen. För det kommer en nästa gång, det är Harald säker på.

Palnatoke tar med sig sin krigshärjade besättning till ön Jóms. Där påbörjar han bygget av Jómsborg och sprider samtidigt ryktet att bara de bästa krigarna i norr kommer att få en vapensköld och en sovplats i Jómshallen. Han kommer att skapa en armé av de bästa krigarna som världen någonsin har skådat, precis som Harald har bett honom. Men han kommer att göra det på sitt alldeles egna sätt och med sitt alldeles egna mål. Och som alltid när Palnatoke får storhetsvansinne går det inte riktigt som han hade tänkt sig

Korphugg är den första delen av den femte boken i Tusenårsriket, en spännande och underhållande serie om en tid då danerna - i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära - ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag.

"Gulløv fortsätter som tidigare att ambitiöst och skickligt blanda fakta och fiktion på ett intressant och underhållande vis och lyckas skildra och levandegöra en tidsperiod som man ju inte vet så mycket om egentligen." Bibliotekstjänst (Henric Ahlgren, BTJ-häftet nr 21, 2022)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Korphugg
 2. +
 3. Beskyddaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beskyddaren av Simon Scarrow (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tonny Gulløv