Odens spel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Legenden om valens väg (del 1)
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2023-05-05
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
The Whale Road Chronicles
Dimensioner
180 x 110 x 29 mm
Vikt
256 g
SAB
Hce
ISBN
9789189607286

Odens spel

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-05-05
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 916 flyr en ung kvinna från sitt hem på Orkneyöarna för att rädda livet på sitt ofödda barn. Arton år senare siar en völva att ondskan från det förflutna är på väg tillbaka och kommer att sträcka ut sin långa arm efter kvinnans son.

Einar Unnsson har levt hela sitt liv på Island tillsammans med sin mor. Nu, arton år gammal, förkunnas han fredlös och tvingas i landsflykt. Hans mor Unn råder honom att söka upp den fruktade krigaren Torfinn jarl även kallad Skallklyve på Orkneyöarna.

Jarlen och hans män på Orkneyöarna är skeptiska, men Einar får en chans att visa sig värdig. Han följer med Torfinns män ut på havet för att driva in skatt på Irland. Men snart urartar uppdraget och Einar blir indragen i ett dödligt spel om kontrollen över Iriska sjön. Ett spel där krigare, kungar och jarlar alla är brickor och pjäser på gudarnas bräde.

Krigshoten tornar upp sig från alla håll, det ena sveket följer på det andra och snart inser Einar att den ende han kan lita på är sig själv.

Odens spel är första delen i Legenden om valens väg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Odens spel
  2. +
  3. Havets kyrkogård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Havets kyrkogård av Aslak Nore (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Odens spel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tappade intresset
    Gullan, 4 juli 2023

    Jag brukar ge alla böcker minst 50 sidor även om de inte fångar mig från början. Med denna gav jag upp när det kom en lång, utdragen och tråkig beskrivning av ett idrottsevenemang. Jag lämnar den oläst (förutom 50 s) till närmaste loppis!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tim Hodkinson