Krigets lärling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den sista vikingakungen (del 1)
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2023-10-04
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
Krigens læregutt
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form)
Dimensioner
24 x 207 x 129 mm
Vikt
520 g
SAB
Hceda.01
ISBN
9789189607446

Krigets lärling

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-10-04
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Harald Hårdråde även kallad Harald Bulgarbrännaren föddes 1015. Han var kung av Norge 10451066 och gift med Elisabet av Kiev (barnbarn till Olof Skötkonung). Harald Hårdråde räknas som den siste vikingakungen, men innan han blev kung tjänstgjorde han i Kiev, Konstantinopel, Balkan och på Sicilien. Hans död 1066 i slaget vid Stamford Bridge, England, brukar räknas som slutpunkten för vikingatiden. Utifrån de fakta vi har om Harald Hårdrådes liv har norske Jan Ove Ekeberg spunnit en episk och mustig vikingaskröna i flera delar!

DEL 1 - KRIGETS LÄRLING
Året är 1028. Den hetlevrade Harald är tretton år och bor på gården Stein med sin mor och syster. När hans halvbror, kung Olof, plötsligt dyker upp med sina män förändras allt. Olof är jagad av fiender och måste fly vidare.

Kvar på gården lämnar han den svårt sårade Rane Kongsfostre. En gång i tiden var Rane den mest omtalade av vikingar. Nu har han förlorat en hand i strid och blivit en gammal man, men han tar ändå på sig uppdraget att träna Harald i stridskonst.

Kungens flykt och mötet med Rane vänder upp och ner på Haralds skyddade liv. Tillsammans ger sig den unge mannen och den gamle krigaren ut på en farofylld resa som leder dem mot Stiklestad. Där ska ett slag snart utspela sig, ett slag som kommer att eka i Norges historia.

Jan Ove Ekeberg har gett ut totalt 19 böcker. Han är mest känd för sina historiska spänningsromaner, däribland Den sista vikingakungen-serien. Ekeberg föreläser också om sina böcker och andra historiska ämnen och deltar som föreläsare på resor som anordnas av Reseakademin. Innan han blev författare på heltid arbetade Ekeberg på Norges TV 2 i 25 år, de sista 10 åren som programledare för Økonominyheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krigets lärling
  2. +
  3. Rebellen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rebellen av Gustaf Skördeman (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Ove Ekeberg