Saltstigen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2023-09-28
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Salt Path
Dimensioner
215 x 140 x 29 mm
Vikt
444 g
SAB
Lz Winn, Raynor
ISBN
9789189607699
Saltstigen (inbunden)

Saltstigen

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-28
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
EN SUNDAY TIMES BESTSELLER

"Det är kärlek, det är kraft ..." (...) Känslorna drar åt alla håll. (...) Det är som en film det blir säkert en film!" - Titti Schultz, Go'kväll

"Årets mest inspirerande bok! (...) Framför allt förmedlar den ett budskap om människans förmåga till uthållighet och naturens läkande kraft ... " The Times

"En vacker, eftertänksam, lyrisk berättelse om hemlöshet, mänsklig styrka och uthållighet." Guardian

"Landskapet är magiskt, det föränderliga havet, smugglargrottor, oräkneliga sjöfåglar, malvafärgad himmel ... det är en berättelse om att triumfera, om hoppet som segrar över förtvivlan, om kärlek som övervinner allt." The Sunday Times

"Välskriven, gripande ... en inspirerande berättelse om sann kärlek." Entertainment Weekly

"Lysande. Ett litterärt fenomen." Mail on SundayEn sann och livsbejakande berättelse som fyllt hundratusentals läsare med hopp och styrka.

Bara dagar efter det att Raynor Winn och hennes man Moth mottagit beskedet att han lider av en dödlig sjukdom, förlorar de hela sitt hem och sitt levebröd. Tomhänta och med tiden utmätt fattar de ett impulsivt beslut: De ska vandra den 100 mil långa och vindpinade South West Coast Path Englands längsta vandringsled som sträcker sig från Somerset i norr, går västerut längs med hela Cornwalls kust och slutar i södra Dorset.

De har knappt pengar till vare sig mat eller boende. Med bara det absolut nödvändigaste på ryggen ger de sig av. De sover i tält i det väderbitna, uråldriga landskapet med klippor, hav och himmel som väggar. Men genom varje steg, varje möte och varje prövning längs vägen utvecklas deras vandring en tänkvärd och livsbejakande resa.

Saltstigen är en sann berättelse orubbligt ärlig, stark och livsbejakande om att hantera sorg och om naturens läkande kraft. En skildring av hur man kan hitta hem även när man förlorat allt.

Raynor Winn, född 1962, långdistansvandrare och författare. Hon skriver om naturen, hemlöshet och vår relation till den naturliga världen. Hon bor i Cornwall med sin man Moth.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Saltstigen
 2. +
 3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Saltstigen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ärlig, äventyrlig och stark resa
  Johan H, 30 september 2023

  Boken har starka karaktärer och berättelsen är väldigt vardaglig på ett sätt, samtidigt som den är både gripande, stark och en ärlig skildring av livsöden. Jag tycker bokens författare har lyckas skriva med ett bra språk, ett fint flyt i texten och har element som gör att man inte vill släppa taget om denna berättelse. Verkligen en läsvärd upplevelse.

 2. Innerlig, vacker och ärlig
  Jenny, 24 september 2023

  Såväl människorna som miljön karaktäriseras på ett ärligt och äkta vis i denna berättelse. Saltstigen var en trevlig läsning som jag längtade till om kvällarna och som jag kommer att sakna och tänka vidare på. Det vackra får plats bredvid det karga. Mänskligt och natur i samverkan och motverkan. Kärlek, hopp och öden i dess mest innerliga form. Rekommenderas!

 3. Saltstigen - bästa boken på länge!
  Eva F., 19 september 2023

  Å vilken underbar bok. Jag önskar att jag hade den oläst , så jag kunde läsa den som på nytt en gång till. Det är en inspirerande och tänkvärd bok om svåra beslut och meningen med livet.

  När det medelålders paret Raynor och Moth förlorar sitt hem och dessutom får besked att Moth har en svår sjukdom, rasar hela deras värld. Hemlösa och utan försörjning beslutar de att packa sina ryggsäckar och ge sig ut på den ca 100 mil långa vandringsleden längs Englands väst- och sydkust. Med ett... Läs hela recensionen

 4. Saltstigen inspirerar
  MTh, 10 september 2023

  Jag har läst Saltstigen av Raynor Winn, en inspirerande berättelse om hemlöshet, vandring och meningen med livet.

  Raynor och Moth som är i medelåldern, förlorar sitt hem samtidigt som de får veta att Moth lider av en svår sjukdom. Hemlösa packar de sina ryggsäckar och ger sig ut på en vandring på South West Coast Path, Englands längsta nationella vandringsled. De bor i tält till skillnad från många andra de möter och har dessutom extremt lite pengar att leva på.

  Det är en ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Raynor Winn