Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2003-04-01
Upplaga
01
Förlag
Ekerlids
Översättare
Laila Gentzel
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Lechter, Sharon L.
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qci
ISBN
9789189617575

Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång

(51 röster)  |  Läs 18 recensioner
Häftad,  Svenska, 2003-04-01
257
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De råd som de flesta pappor traditionellt ger sina barn är så vardagligt att det nästan känns klichéartat: "Gå till skolan och få dig en bra utbildning, spar pengar, jobba hårt och den finansiella belöningen kommer att komma."
I sin explosiva finanshandbok Rich Dad, Poor Dad föreslår Robert T Kiyosaki att du kanske skulle ha struntat i dessa råd!

Här uppmuntras till en ny syn på det gamla traditionella synsättet i kring ekonomi. Kiyosaki avslöjar hemligheten till sin väg till succé.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång
 2. +
 3. Den rikaste mannen i Babylon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den rikaste mannen i Babylon av George S Clason, Max Söderpalm (häftad).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rich dad poor dad
  Enkhjargal Lkhagvasuren, 23 februari 2023

  Jag rekommenderar alla att köpa den här boken. Det är en sååå bra bok som jag läst. Tack så mycket.

 2. Rich dad , poor dad
  Jessica Eriksson (Göteborg), 24 september 2020

  Intressant och tankeväckande!
  Jag gillar den här typen av böcker och tyckte den var extremt lättläst. Rekommendeeas varmt till den som vill ändra inställning till pengar, inkomst och rikedom

 3. En Grundläggande Bok som Ger Det Rätta Tänkandet
  Anonymous97 (Stockholm), 23 september 2019

  Boken är fantastisk bok som beskriver om hur du som läsare ska tänka för att kunna ta dem rätta stegen för att uppnå ekonomiskt frihet och detta utförs genom att Robert tar med dig i boken genom att skriva om sin barndom och om hur båda hans fattiga pappa och Roberts väns pappa tänkte som entreprenör. Han beskriver detta med en tydlig skilland vilket det inte alltid är i verkligheten men precis som hans väns pappa beskriver världen så går det att se världen i svart och vitt. Förmedlandet av h... Läs hela recensionen

 4. Lärorik
  Lars Mikael Zackrisson, 11 september 2019

  Kul läsning för en som är ny och nyfiken i ämnet som jag själv. Manar till eftertanke hur man kunnat gjort annorlunda genom åren.

 5. Ekonomi
  Ekonom, 7 augusti 2018

  Denna bok borde ingå i skolans obligatoriska undervisning i hur du bör hantera din ekonomi. Har du slutat skolan så läst den innan du fyller 82 år.

 6. Fantastisk
  Anna , 7 februari 2018

  En bok som totalt omkullkastar allt vi svenskar blivit fullproppade med sedan barnsben! Kommer provocera vissa och andra kommer älska den! Läs och skaffa dig en egen uppfattning.

 7. Läsvärd och tänkvärd. Läs och försök förstå
  Kjell Roland Gardeland, 10 november 2016

  Bra och lättläst, kloka tankar. Alla borde läsa och ta del av denna bok. Alla har något att lära.
  Man behöver inte hålla med men det finns alltid saker att lära sig av denna bok.

 8. Svenskan
  Sahand Yasrebi, 2 november 2016

  Extremt dålig översättning. Jag kan helt ärligt förstå att grammatiken är lite dålig med tanke på att den är översatt av någon som inte har svenska som första språk, men seriöst? Felstavningar? Det var första & sista gången jag köpte en bok från er.

  Boken själv var dock relativt bra.

 9. Viktig läsning!
  Marianne Fuglevaag, 14 juli 2015

  Både rolig, spännande och lärorik bok! Ett stort hinder för människors framhång är rädsla, men kan vi komma över det lyckas vi :) Och han har skrivit flera :)

 10. Underhållande...Men..
  Pepps, 18 september 2010

  Hm. Jag minns när jag läste den här för första gången. Man tyckte man fick veta något otroligt. Något spännande och nytt som skulle ge en något.

  Visst. Jag måste erkänna att jag blev sporrad av boken. Ville givetvis själv bli ekonomiskt oberoende, så jag började läsa annat, och tillslut studera ekonomi på universitetet. Nu såhär i slutet av ens studier på master nivå inom finansiering så kan jag väl konstatera att den här boken kommer definitivt INTE rusta dig för ekonomiskt oberoen... Läs hela recensionen

 11. Rik eller medelklass, tankesättet avgör.
  Dennis Meisner, 18 oktober 2006

  Kiyosakis far (Poor Dad) hade trots sin stora lön och utbildning bara skulder kvar vid sin död, medan hans väns far (Rich Dad) efterlämnade sin tillgångar på miljarder, trots att han under en lång tid tjänade väldigt lite pengar och hade knapp utbildning. Hur kunde skillnaden vara så stor, när de kom från samma land, samma stad, hade samma möjligheter? Skillnaden var deras inställning till risk och tankesättet om pengar och anställning. Jag rekommenderar även författarens andra bok i serien "... Läs hela recensionen

 12. Leder till viss tankeverksamhet
  Zoser Adams, 22 augusti 2006

  Har bara läst den engelska versionen, vilken borde vara identisk med den svenska. Som förordet mycket riktigt påpekar så har en kollega till Robert hjälpt till med att sätta samman "lösa anteckningar i en dator" till den här boken. Därav det mycket hafsiga resultatet, gissar jag. Boken skulle kunnat skrivas ner på 50 sidor, som det är nu så upprepas samma saker ett flertal gånger och ett antal "lessons", "rules" och "points" blandas ihop och repeteras om vartannat. Många meningar repeteras et... Läs hela recensionen

 13. Bluff och lögn
  Personal Power, 7 februari 2006

  Kiyosaki ger sken av att hjälpa folk bli rika. De egna pengarna har han ej tjänat vare sig genom fastighets- eller aktieaffärer, utan genom sina böcker. Första boken var ingen succé, den handlade om hur man blir rik utan att behöva studera eller gå i skola.

  Sen kom han i kontakt med en stor nätverksförsäljningsorganisation, som köpte in hans böcker i stora drivor, vilket ledde till många sköna dollar i Kiyosakis ficka.

  Affärerna han påstås gjort i boken har bevisligen aldrig... Läs hela recensionen

 14. Insiktsfull

  Boken ger värdefulla insikter i hur man kan förbättra sin privatekonomi men om man inte till varje pris måste bli rik för att känna sig nöjd med sig själv så tror jag inte man kan leva som boken lär.
  Författaren hade en fattig uppväxt och kände tidigt att han inte trivdes med att ha mindre pengar än andra. Detta födde en revanschlust som gjorde de möjligt för honom att arbeta endast för pengar vilket var nödvändigt för att uppnå ett annat mål, att få ta revansch och känna sig framgångsrik... Läs hela recensionen

 15. Otroligt inspirerande!!
  Andreas, 18 juni 2003

  En otroligt bra skriven bok. Lättläst och mycket lättförståelig. En ekonomiskt oberoende herre vid namn Robert delar med sig om HUR man blir ekonomiskt oberoende och HUR rika människor tänker och vad det är som gör dem rika.
  Rekommenderar denna starkt om Du känner att Du vill förså ekonomi och pengar, samt vill förändra Din livssituation.

 16. RIK ELLER FATTIG ? DU VÄLJER
  Passive inkomst tack, 2 juni 2003

  Har du funderat över hur det kommer sig att vissa personer är rika medan andra jobbar för att hålla sig över vattenytan? I denna bok får du svar på ett mycket enkelt sätt vad som skiljer sig mellan de olika grupperna. Att bli rik på tur & arv är det många som hävdar medan det helt enkelt handlar om något helt annat. Läs vad Robert berättar så kanske du kan få en säkrare framtid, för ett arbete är inte säkert längre.

  Efter du har läst denna bok så kommer du fråga dig varför ingen har sagt detta till dig förut.

 17. En käftsmäll du kommer att tacka för
  Lars Berggren, 21 maj 2003

  Den här boken behöver nittiofem procent av Sveriges befolkning läsa. Robert Kiyosaki gör det, på ett lättförståeligt och kraftfullt sätt, mer än önskvärt tydligt att dagens utbildning är ett verktyg för att producera lydiga produktionsresurser. Hur många tror idag på "Utbilda dig och skaffa jobb på Ericsson! Då har du ditt på det torra"? De allra flesta accepterar tingens ordning och gör inget åt saken. Man har fast jobb och skaffar lån till boende för familjen och är därefter fast i ekorrhju... Läs hela recensionen

 18. Aha!!
  Lifearen, 6 april 2003

  En fantastisk bok med många ahaupplevelser. En given gåva till mina vänner.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Robert T Kiyosaki

Övrig information

Författarens egen erfarenhet som mångmiljonär spelar en stor roll i hans kontroversiella bok. Hans riktiga pappa, en välutbildad, arbetsam man som var chef för skolsystemet på Hawaii, gav sin son de traditionella faderliga råden om hårt arbete och den ekonomiska vinningen, men dog fattig och bitter. Kiyosakis "andra pappa", hans vän Mikes pappa, var en man som hoppat av skolan redan i high school som lärt Kiyosaki allt som han i dag vet är sant om pengar. Hans "rika pappa" levde upp till Kiyosakis smeknamn på honom, eftersom han sedermera blev en av Hawaiis rikaste män.
Robert Kiyosakis filosofi är att du antingen är en mästare på ekonomi eller en slav för pengar. Författaren sticker hål på myten att du behöver en stor inkomst för att bli rik och får dig att ifrågasätta tron om att ditt hus eller hem är en tillgång. Han vädjar också att vi ska vägra lita på att skolsystemet lär våra barn någonting om pengar och ekonomi.