Non-profit och välfärden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2013-09-13
Förlag
Axess Publishing AB
Dimensioner
223 x 142 x 10 mm
Vikt
370 g
ISBN
9789189672543
Non-profit och välfärden (häftad)

Non-profit och välfärden

Häftad,  Svenska, 2013-09-13
176
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De senaste åren har en strid rasat i Sverige om välfärdens framtida organisering. Valfrihetsrevolutionen byggde på missnöje med offentliga monopol som kännetecknades av fyrkantiga ""one-size-fits-all""-lösningar, planekonomiskt tänkande och byråkratisk stelbenthet.

Förhoppningen var att ökad valfrihet och fler producenter skulle leda till såväl bättre kvalitet som en större mångfald av aktörer.

Debatten om de vinstdrivande företagen är rotad dels i ideologiska ståndpunkter - för eller emot vinst i välfärden - dels i vad olika mätningar säger om vad det svenska folket föredrar. Det finns en opinion mot vinstdrivande företag men många vill också behålla valfriheten.

Varför är den svenska non-profit-sektorn historiskt och i ett jämförande perspektiv så liten och svag, speciellt vad gäller välfärdsservice?

Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål bjöd in forskare från USA, Storbritannien, Nederländerna och Tyskland i syfte att besvara denna fråga utifrån ett jämförande internationellt perspektiv för att få en helhetsbild av filantropin och non-profit-sektorn utanför det trånga nationella perspektivet.Medverkande:

Medverkande: Widar Andersson, Henrik Berggren, Clarence Crafoord, Paul Dekker, Thomas Gür, Hanna Hallin, Tove Lifvendahl, Maribel Morey, Duncan O'Leary, James Rees, Patricia Rosenfield, Theo Schuyt, Amelie Silfverstolpe, Rupert Graf Strachwitz, Christoph Strünck, Lars Trägårdh, Filip Wijkström, Olivier Zunz.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Non-profit och välfärden
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna