Korphugg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tusenårsriket (del 5)
Antal sidor
762
Utgivningsdatum
2022-09-28
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
Ravnehug
Medarbetare
Fuglsbjerg, Stinne (form)
Dimensioner
235 x 160 x 55 mm
Vikt
1200 g
SAB
Hce
ISBN
9789189688117

Korphugg

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-28
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Skickas inom 0-1 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 2 format & utgåvor
"Gulløv fortsätter som tidigare att ambitiöst och skickligt blanda fakta och fiktion på ett intressant och underhållande vis och lyckas skildra och levandegöra en tidsperiod som man ju inte vet så mycket om egentligen." Bibliotekstjänst (Henric Ahlgren, BTJ-häftet nr 21, 2022)

Fader Poppo har döpt kung Harald Blåtand, och Palnatoke är rasande, även om han vet att Haralds dop var just det som hindrade Otto den store från att fortsätta sitt korståg mot Danmark och övriga Norden. Av samma anledning har Harald gett Palnatoke en kista full av silver och beordrat honom att skapa en armé av krigare så stark att Otto tänker efter två gånger innan han skickar sina tusentals kavallerikrigare mot Danmark igen. För det kommer en nästa gång, det är Harald säker på.

Palnatoke tar med sig sin krigshärjade besättning till ön Jóms. Där påbörjar han bygget av Jómsborg och sprider samtidigt ryktet att bara de bästa krigarna i norr kommer att få en vapensköld och en sovplats i Jómshallen. Han kommer att skapa en armé av de bästa krigarna som världen någonsin har skådat, precis som Harald har bett honom. Men han kommer att göra det på sitt alldeles egna sätt och med sitt alldeles egna mål. Och som alltid när Palnatoke får storhetsvansinne går det inte riktigt som han hade tänkt sig

Korphugg är del 5 i den spännande och underhållande berättelsen om en tid då danerna i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Korphugg
 2. +
 3. Öga för öga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öga för öga av Tonny Gulløv (inbunden).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Korphugg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Suverän!
  Kajsa Johansson, 13 april 2023

  Lika bra som de förut. Författaren är driven och kan sin historia samt att personerna är otroligt levande och egensinniga var och en på ditt sätt.

 2. Långdraget
  Mattias, 30 oktober 2022

  Gillar alla andra böcker i serien och denna har absolut sina ljuspunkter, men...det är utdraget. Boken hade med fördel kunnat kortas ned och då främst kapitlen med strider som kan pågå ett femtiotal sidor utan paus eller nytt kapitel. Slutet är istället väldigt bra och hade med fördel kunnat förlängas. Den svagaste delen i serien så långt, men hoppas på bättring till nästa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tonny Gulløv