Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2022-12-07
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Mari Höglund
Originaltitel
The Twins of Auschwitz
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
140 g
SAB
Lz Kor, Eva Mozes,Lz Zeiger, Miriam Mozes,Koafh-mb.54
ISBN
9789189688544

Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-12-07
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sommaren 1944 anlände Eva Mozes Kor och hennes familj till Auschwitz. Inom trettio minuter blev de separerade. Hennes föräldrar och två äldre systrar togs till gaskamrarna, medan Eva och hennes tvillingsyster Miriam blev omhändertagna av mannen som kom att kallas Dödsängeln: doktor Josef Mengele. De var tio år gamla.

Tvillingar som hölls fångna i Auschwitz tilläts behålla sina egna kläder och sitt hår, men blev också utsatta för Mengeles sadistiska medicinska experiment. De tvingades dagligen att kämpa för sin överlevnad och många dog till följd av experimenten, eller av sjukdom och svält i koncentrationslägret.

I Tvillingarna i Auschwitz berättas med känsla och återhållsamhet om ett barns uthållighet och överlevnad i mötet med sann ondska. I epilogen skildras också Evas fantastiska återhämtning och enastående beslut att offentligt förlåta nazisterna. Eva hängav sitt liv åt att vittna om förintelsen, ge hopp till människor som har fått lida och arbeta för förlåtelse, fred och att eliminera hat och fördomar i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete
 2. +
 3. Jag var Mengeles patolog : en läkares ögonvittnesskildring från Auschwitz

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag var Mengeles patolog : en läkares ögonvittn... av Miklós Nyiszli (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket Läsvärd!
  Lola Grehan, 9 november 2023

  Jag kan verkligen rekommendera denna bok som skildrar en verklig och fruktanskvärt händelse som både barn och vuxna blev utsatta för.

 2. Gripande levnadsöde
  Calle L, 5 oktober 2023

  Man blir tagen av detta självupplevda levnadsöde, ett av många där helt oskyldiga barn plötsligt blir avhumaniserade "försöksdjur"!!
  "Tillsammans till slutet" blev miraklet ända fram till räddningen!!
  En bok många borde läsa!
  Dessutom fint flyt i svenska språket...

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna