Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2023-08-18
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
218 x 145 x 24 mm
Vikt
496 g
SAB
Veba
ISBN
9789189690509
Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans (inbunden)

Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-18
229

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lisa Norén var en frisk läkare som älskade sitt liv, allt var möjligt. På fritiden sprang hon maraton i morotskostym, och hon debuterade vid 45 års ålder som ishockeymålvakt.

Numera får hon kärlkramp av att tvätta håret. De tunnaste kärlen i hjärtmuskeln visade sig ha skadats efter covid, men även som läkare var det svårt att få rätt vård. För andra verkar det omöjligt att bli undersökta och hjälpta.

Många har inte blivit trodda när de berättat hur de mår och har inte ens undersökts av någon postcovidkunnig specialist, trots att de nu varit sjuka i flera år. Det är orättvist.

Lisa vill bidra till ökad kunskap och samtal om postcovid, för att vården inte ska bli som ett lotteri.

Med exempel från sin egen patientresa lär hon dig om vad vården och forskarna numera vet om postcovid. Kunskap är den bästa bördan vi kan bära på vägen.

Hon skriver också om hur sjukvården och myndigheterna har hanterat postcovid, och har förslag på hur man skulle kunna göra det bättre. Varför är det så bra att lyssna på patienterna? Vad händer om man inte gör det?

Än är det inte för sent att göra det bättre. Det här är berättelsen om postcovid från en läkare som själv drabbats.

 

RECENSIONER :

"Trots att boken väcker så starka existensiella känslor så balansera det hela tiden upp genom att författaren har en underbar humor som går som en röd trád genom allt jobbigt. Alltid den lilla glimten i ögat liksom. Älskade tex "Djävulens advokat".Det är inte många böcker som fått mig att både gråta och skratta högt! Boken borde vara obligatorisk läsning för alla vuxna i Sverige! (ingen nämnd ingen glömd) Läs den, ni kommer inte ångra är! Maria Nordin

"Allmänläkaren Lisa Norén var frisk och vältränad maratonlöpare när hon drabbades av covid och hennes liv är därefter, milt uttryck, inte sig likt. Hon ger vältaligt, detaljerat, initierat, och med en god portion självdistans och sorglöshet, det viktiga förstahandsperspektivet på postcovid, från den drabbade. Postcovidlotteriet är en utmärkt början att läsa för många läkare och sjukvårdspersonal, politiker, myndighetsutövare och beslutsfattare, drabbade och anhöriga och egentligen alla med intresse för samtida medicinhistoria". Helhetsbetyg 4: Mycket bra" BTJ (Bibliotekstjänst)

Om författaren:

Specialistläkare i allmänmedicin. Har som läkare arbetat inom palliativ vård, även varit verksamhetschef och arbetat med utvecklingsfrågor internationellt.

Talesperson för patientföreningen Svenska Covidföreningen, och nätverket Läkare till läkare som samlar postcovidsjuka läkare. Talade på Sergels Torg vid Long Covid Awareness day i mars 2023.

Föreläst om postcovid vid SFAMs (svensk förening för allmänmedicin) årskonferens maj 2021, Svensk kognitiv förening nov 2021, British Journal of Medicines konferens International Forum on Quality and Safety in Healthcare juni 2022, föreläsningsföreningen i Mark okt 2022 samt Svenska Läkaresällskapets Berzeliussymposium jan 2023.

Medverkat i flertal mediesammanhang bland annat SVT Morgonstudion och Rapport, TV4 Nyhetsmorgon och Kalla Fakta, P1 Vetenskapsradion På djupet, P4 Radio Stockholm, Blekinge, Sjuhärad, samt artiklar och reportage i Aftonbladet, Expressen, Göteborgsposten, Må Bra och internationella medier som Aftenposten, Der Spiegel och Der Tagesblatt.

Publicerat texter i Läkartidningen, tidskrifterna Allmänmedicin och Distriktsläkaren samt essän Jag saknar den jag var i tidskriften Kvartal.

 

 

 

 

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans
 2. +
 3. Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av ma... av David Stenholtz (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Postcovidlotteriet
  Gerd G, 27 september 2023

  En bok som verkligen belyser postcovid, dess konsekvenser och hur många fortfarande inte tror på denna diagnos. Berättar också mycket om hur myndigheter i Sverige hanterar detta i förhållande till många andra länder. Dvs inte speciellt bra!

 2. Postcovid
  Andreas Wiker (Degerfors), 18 september 2023

  Ja, den uppfattning som jag håller med författaren och läkar-specialisten Lisa Norén I allmänmedicin om är att myndigheterna hade ingen plan för hur de skulle lösa gåtan med långtidssjuka. Man sa att de skulle påbörja arbetet 2021, men nu kommer de 2023 och försöker hitta lösningar. De hade kanske hittat effektiv behandling om de hade haft fokus på rätt saker och framförallt inte lagt energi på att smutskasta naturliga immuniteten och propagerat injektionerna.

 3. Blivande kursbok på läkarutbildning hoppas jag
  Johan M, 11 september 2023

  Den här boken skulle vara ett krav att läsa för regionpolitiker samt hälso/sjukvård/socialförsäkringsdepartementen samt samtliga primärvårdsläkare. Samt kursbok för blivande läkare.

Visa alla 3 recensioner