Porten till Europa : Ukrainas historia (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
501
Utgivningsdatum
2024-05-30
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Översättare
Katarina Sjöwall Trodden
Originaltitel
The Gates of Europe. A history of Ukraine
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
223 x 152 x 42 mm
Vikt
1053 g
SAB
Kmad
ISBN
9789189696105

Porten till Europa : Ukrainas historia

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-05-30
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ukraina betyder gränsland. Området norr om Svarta havet har verkligen varit en gränszon utanför och mellan imperier: det östromerska, det mongoliska, det polsk-litauiska, det Ottomanska, det Habsburgska och det ryska.

Porten till Europa ger en sammanhållen skildring av Ukrainas mångskiftande historia, samt av den politiska, sociala och kyrkliga utvecklingen i området norr om Svarta havet med dess många och skiftande nationer och kulturinfluenser. Därmed är detta en, på svenska, unik bakgrund till inte bara dagens Ukraina utan till hela det forna Östblocket.

Serhii Plokhy skriver för den intresserade allmänheten i spänstig berättarton, utan att ge avkall på akribi och stringens. Att han tar med faktorer som ekologi och geografiska förutsättningar i sina resonemang ger djup åt förståelsen för ett land så präglat av växlande naturförutsättningar: från Västukrainas skogbeklädda bergspartier till den sydliga svarta jorden och de många flodernas handels- och kontaktstråk.

Porten till Europa publicerades första gången i USA 2015.

Porten till Europa förenar akademisk auktoritet med berättarförmåga den är ofrånkomlig läsning för alla som vill förstå dagens Ryssland och Ukraina. Simon Sebag Montefiore

Serhii Plokhy är författare och forskare med inriktning på östeuropeisk historia, och har skrivit ett flertal uppmärksammade böcker. Han innehar Mykhailo Hrushevsky-professuren i ukrainsk historia vid Harvard University, där han också är chef för Harvard Ukrainian Research Institute.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Porten till Europa : Ukrainas historia
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Porten till Europa : Ukrainas historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant, myllar av folkslag
    Arne Engström, 27 juni 2024

    En omfattande och mycket intressant framställning om Ukrainas historia, från folkvandringstiden fram till Rysslands angrepp. Det är ett myller av folkgrupper och försök etablera en kosackstat på Ukrainas slätt. Det tar en tid att läsa boken, men det är den värd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Serhii Plokhy