Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre jordbruk (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2023-09-21
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Originaltitel
Lantmannabyggnader, hufvudsakligen för mindre jordbruk
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
335 x 265 x 34 mm
SAB
Ic
ISBN
9789189696365
Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre jordbruk (inbunden)

Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre jordbruk

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-21
519
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lantbruksarkitekten Charles Emil Löfvenskiöld (1810 1888) drömde om att reformera den svenska landsbygden. En ny arkitektur präglad av både skönhet och rationalitet skulle bekämpa fattigdom och misär. Ljusa, rymliga och välplanerade hus för såväl människor som djur var grunden för ett humant och välmående samhälle. Först när det praktiska också var vackert var det verkligt funktionellt.

Syftet med skriften Landtmannabyggnader, hufvudsakligen för mindre jordbruk från 1868 var att sprida de nya rönen i prisvärda och pedagogiska häften med överskådliga ritningar och förklarande texter. Idag är verket en arkitekturklassiker som haft stor inverkan på svensk byggnadskultur.

Denna reproduktion kompletteras av ett appendix med ritningar av Löfvenskiölds elev och mångårige medarbetare Pehr August Pettersson (1841 1906). De publicerades ursprungligen i hans Landtmannabyggnader: ritningar för alla områden inom landthushållningen från 1891, en uppföljare och hyllning till Löfvenskiölds klassiska verk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre jordbruk
 2. +
 3. Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsraseriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsra... av Gustav Bergström, Alfred Skogberg (inbunden).

Köp båda 2 för 747 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre jordbruk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker och inspirerande
  Magnus, 2 januari 2024

  Verkligen en "måstebok" för den klassiskt arkitekturintresserade. Charles Emil Löfvenskiölds otroligt vackra och genomtänkta bok om landsbyggdens byggnader. Handlar om allt från estetik via hur man bygger till mer landskapsmässiga synpunkter.

  Köp!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charles Emil Löfvenskiöld

 • Löfvenskiölds arkitektur

  Charles Emil Löfvenskiöld

  Löfvenskiölds arkitektur - idébok för hustänkare förmedlar impulser från svensk byggnadstradition till dagens arkitekter och byggnadsintresserade. Den är ett idéinstrument i vår moderna byggnation på samma sätt som Löfvenskiölds ritningar och skis...