Fasaden och insidan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2023-07-03
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Arvidsson, Jakob (red.) / Knutes, Jonatan (form) / L Eriksson, Rickard (foto)
Dimensioner
216 x 147 x 20 mm
Vikt
414 g
SAB
Lz Adaktusson, Lars
ISBN
9789189704534

Fasaden och insidan

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-07-03
279
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Byggnader har en fasad och en insida, det har även människor och politiska partier

Efter 37 år i journalistiken tar Lars Adaktusson i februari 2013 steget över till andra sidan och blir medlem i Kristdemokraterna. Han vill engagera sig politiskt och arbeta för de grundläggande värderingar som han länge burit med sig om personlig frihet, socialt ansvarstagande och familjens betydelse. Samtidigt växer övertygelsen om att kristdemokratins människosyn och historiska idéarv är ovärderliga tillgångar i varje gott samhälle. Värderingarna tillsammans med en nyfikenhet på hur det ser ut bakom politikens fasader, hur de interna processerna fungerar och beslutsfattandet går till blir drivkrafter för spårbytet.

På detta följer en resa in i den politiska maktens centrum och en reell möjlighet att omsätta ideologisk övertygelse i praktisk politik. Först som Europaparlamentariker, sedan som riksdagsledamot och medlem av Kristdemokraternas partiledning. Men berättelsen rymmer mer här finns ett journalistiskt sanningssökande och en öppenhjärtig reflektion kring framgång, egna misstag och ett parti som brottas med sin identitet. Som kompromissar med klassisk kristdemokrati, tar tydliga steg till höger och retoriskt blir en tuffare variant av Moderaterna.

Lars Adaktusson skildrar kristdemokratins utveckling under tio spännande år och gläntar på dörren till en partikultur och ett ledarskap som reser frågetecken. Samtidigt ger han en inblick i vad som sker under ett uppmärksammat mediedrev och beskriver faran med att förtroendevalda och kolleger väljer tystnad framför civilkurage: Att konsekvent stå upp för bärande principer om fri debatt och öppet utbyte av åsikter är i grunden en fråga om demokratins tillämpning. Politiska företrädare som passivt ser på medan åsiktsmässig likriktning breder ut sig är i det perspektivet inte någon avgränsad eller partiintern angelägenhet.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fasaden och insidan
 2. +
 3. Professionell klimatbevakning - Guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning - Guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fasaden och insidan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och spännande bok av Lars Adaktusson
  MargotE, 15 augusti 2023

  Från första stund då jag tog boken i min hand och började läsa så kände jag att denna bok är viktig för mig och alla som är intresserade av sanning och rätt. Lars Adaktusson tar på ett mycket kunnigt sätt sig an den historiska verkligheten i världen i och utanför EU. Känner mig trygg i att läsa om det som har hänt i då tid och den viktiga fortsättningen både i EU och i Sverige.
  Den stilistiska gåvan som präglar Lars A är en gåva till oss som gillar att förstå händelser och dess utveckling... Läs hela recensionen

 2. Fasaden och insidan av Lars Adaktusson
  Johan Magnusson, 28 juli 2023

  En mycket bra bok som beskriver läget i KD efter det att Ebba och hennes gäng tagit över det parti i svensk politik som har som uppgift att försvara kristna värden och motverka synd och skam i dagens samhälle.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Adaktusson

 • Världens bästa story

  Lars Adaktusson

  Att allt kan hända i direktsändning är en sliten kliché i TV-sammanhang, ändå är det precis så. Några minuter in i en intervju med Hells Angels president såg jag i ögonvrån hur en grupp poliser kom in i studion och radade upp sig längs väggen. Sam...