Prästkungen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2022-11-25
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 28 mm
Vikt
630 g
SAB
Hc
ISBN
9789189706149
Prästkungen (häftad)

Prästkungen

Häftad,  Svenska, 2022-11-25
231
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Prästkungen Kan levereras innan julafton
Under åtta månader seglade de. Ut på Atlanten, runt Afrikas sydspets, upp längs Swahili kusten. När de väl stigit i land vid Röda havets ökenkust doldes horisonten i väster av ett gult dis. Där borta skulle det finnas höga berg. Och ett okänt rike som de skulle undsätta - eller erövra.

Söndagen den 9 juli 1541 började de fyrahundra musketörerna marschera. Sand virvlade upp kring deras stövlar, bröstpansar, stålhjälmar, pikar och musköter. En dödsmarsch, tänkte någon. En annan drömde om att grunda en koloni, en tredje att bygga en katedral, en fjärde att modernisera krigskonsten.

Men ingen i den militära expeditionen, som beordrats av Portugals kung, välsignats av påven och leddes av Vasco da Gamas yngste son, visste vad som väntade dem.

De skulle delta i maktkampen om det abessinska kungariket, dras in i ett nät av stridig heter, allianser och svek. De skulle segra, besegras, återuppstå och skingras.

Prästkungen är en historisk äventyrsroman där 1500-talets omvälvande skeden av stormaktspolitik, begynnande imperialism, religionsmotsättningar och vapenteknologi vävs in i huvudpersonernas konflikter, passioner och strider på liv och död. Romanen ger rika inblickar i Portugals stormaktsambitioner i Östafrika, Swahilistädernas motstånd och, framför allt, förhållandena på Afrikas horn där det kristna abessinska kungadömet står mot det muslimska sultanatet Adal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prästkungen
  2. +
  3. Hämnd : Kairo 1293

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hämnd : Kairo 1293 av Niklas Krog (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »