Skamfilade ojämnheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2022-11-15
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 6 mm
Vikt
111 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189706224

Skamfilade ojämnheter

Häftad,  Svenska, 2022-11-15

Slutsåld

Ibland skäms vi. Vi skäms över att vi finns till. Det gör ont att leva, smärtar att vara människa. Det är något skamfilat över hela vår existens. De unkna lukterna, de slitna fraserna. Språket som inte är tillräckligt, som mest bara blir ett pekoral eller en tafflig Hötorgsmålning. Vi sträcker ut våra händer för att nå varandra, men når sällan något annat än vår egen spegelreflektion.

Men kanske är det så att det skamfilade ibland måste få lov att visa sig? Kanske måste vi lyfta fram det fula, misslyckade och ojämna i ljuset för att få syn på allt det andra som också finns?

Skamfilade ojämnheter är en diktsamling med stor spännvidd. Språket växlar mellan ett enkelt tilltal och en skarp humor. Låt dig bjudas in i det allt annat än trygga folkhemmet. Välkommen in i en värld där den döda fågeln kastar sin stoppning och där människan gör sig av med sin egen människoförklädnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Delblanc

  • Möjligheter och utmaningar för förskola - I en tid av mångfald och rörlighet

    Åsa Delblanc, Anne Harju, Annika Åkerblom, Sara Andersson, Helen Avery

    Förskolan befinner sig i dynamisk förändring i en tid av mångfald och rörelse, men vad innebär detta för vad förskolan är och kan vara just nu? I denna antologi diskuteras frågor om hur utmaningar i förskolan kan omsättas till möjligheter i pedago...