Mannen som slöade till : hur en hög svensk ämbetsman kunde bli spion för nazisterna (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2022-08-22
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Ekström, Tomas (form)
Dimensioner
225 x 150 x 18 mm
Vikt
390 g
SAB
Lz Paulson, Robert,Sei-c:k.54
ISBN
9789189706521

Mannen som slöade till : hur en hög svensk ämbetsman kunde bli spion för nazisterna

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-08-22
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Robert Paulson var en av de mäktigare svenska statstjänstemännen under andra världskriget. Som operativ chef för utlänningskontrollen på Socialstyrelsen förfogade han över hemlig information om alla som flytt undan nazisterna. "Jag slöade till", sade han till polisen när han 1945 avslöjats som spion för Nazityskland. Samtidigt skymtade ett betydligt mer aktivt engagemang.

I Mannen som slöade till tecknar Peter Carlberg med hjälp av material från Säpos arkiv, militära arkiv, kommittéarkiv och rättegångshandlingar en levande skildring om en förbisedd tid av svensk historia, där flera av nationens mest inflytelserika män länge stod på de ondas sida.

Peter Carlberg är journalist sedan mer än 30 år tillbaka. Han arbetade i 23 år på Svenska Dagbladet i Stockholm med undersökande journalistik och bevakning av samhälls-, kriminal- och rättsfrågor. En tid var han kriminalreporter i Växjö och under 1980- och 1990-talen kartlade han svenska nazistiska och högerextrema rörelser. Mannen som slöade till, en bok om ett stycke bortglömd svensk historia, är Peter Carlbergs debut i bokform.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mannen som slöade till : hur en hög svensk ämbetsman kunde bli spion för nazisterna
  2. +
  3. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafråga... av Johan Berggren (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Carlberg

  • Mannen som slöade till

    Peter Carlberg

    Robert Paulson var en av de mäktigare svenska statstjänstemännen under andra världskriget. Som operativ chef för utlänningskontrollen på Socialstyrelsen förfogade han över hemlig information om alla som flytt undan nazisterna. ?Jag slöade till?, s...