Ärans pris (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Clary-sviten (del 3)
Utgivningsdatum
2022-09-13
Förlag
Whip Media
ISBN
9789189707276

Ärans pris E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-09-13
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ärans pris är Marianne E. Gunves tredje roman om Clary och Bruno i den lilla svenska bruksorten.

Tidigare har vi fått följa det unga paret i mellan-krigstid och krigstid. Den här gången är andra världskriget slut och för Brunos del betyder det att hans nederlag är ett faktum. Föreningen där han kände sig både hemma och sedd är sedan länge nedlagd och ingen vill längre kännas vid de tidigare sympatierna med nationalsocialisterna och Hitler.

I Ärans pris är det Bruno som läsaren får följa i hans livs sista funderingar. Romanen utspelar sig under två dygn och är skriven som en tillbakablick på livet där självreflektionen är central.

Könsmässiga ideal, klass och historia sammanfattar den här fristående delen om Clary och Bruno. Här finns inte Clarys egen röst med, men hon är till Brunos stora förtret närvarande hela tiden ändå.

Clary, hans livs kärlek som han gång på gång svek. Den här allra sista gången ska han inte göra det. Hennes och sin egen ära ska han prisa. Även om det så är det sista han gör.

// Lisa Lindén, genusvetare och dramaturg

Ärans pris är en fristående fortsättning på de två tidigare romanerna Fina Flickor och Clarys krig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ärans pris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Brunos syn på livet
  Myra Lehmann (Skövde), 1 oktober 2022

  I Ärans pris var det intressant att följa Bruno under hans sista dagar. Mycket funderingar. Hans syn på livet återspeglar hur många män tyckte och tänkte på den tiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marianne E Gunve

 • Clarys krig

  Marianne E Gunve

  Clary väcks av ett åskväder samtidigt som Andra världskriget bryter ut i Europa. Bruksorten lyssnar till statsministerns medborgartal och rustar för oår. Kriget mot maken Bruno fortsätter. Han lovar mycket, men kan han hålla löftena? Tillvaron för...

 • Fina flickor

  Marianne E Gunve

  Marianne E. Gunve presenterar, i sin debut med den tvetydiga titeln "Fina flickor", ett ambivalent kvinnoporträtt med närhet och nerv. Vi möter en debutant med ett blommigt språk på mörk botten. Ämnet är klassiskt, vi får följa en ung kv...