Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2023-12-05
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Dimensioner
10 x 188 x 141 mm
Vikt
280 g
SAB
Q
ISBN
9789189707948

Systemsyn i praktiken

Häftad,  Svenska, 2023-12-05
247
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    155
Visa alla 1 format & utgåvor
Systemsyn handlar om att se organisationer, verksamheter och världen som just system. Alla organisationer och verksamheter är komplexa system. En ökad förståelse av system och av komplexitet leder till stora möjligheter att förbättra verksamheter.

Boken utmanar befintligt tänkande och slår hål på ett antal myter samt rekommenderar ofta gör tvärtom. En praktisk vägledning erbjuds som bygger på ett tänkande som ger en ökad förståelse av verkligheten, sådan den nu är.

Resonemangen utgår från offentlig sektor och beskriver hur det är möjligt att bedriva verksamheter både bättre och billigare givet ett antagande om att de flesta människor vill väl men att de ofta möter onödiga hinder. Systemen går att förbättra. Motsvarande tänkande går att använda även för privat sektor.

***

VARNING: Söker du enkla lösningar som kan genomföras på kort tid utan ansträngning med garanterat resultat ska du inte köpa den här boken.

***

Sagt om boken:

Genom välfunna exempel och användbara begrepp och modeller fungerar bokens kapitel inte bara som överlevnadsguide utan också och framförallt som tydlig inspiration för mer konstruktiva och hållbara förhållningssätt, för offentlig sektor och samhället som helhet. / Susanna Alexius
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Systemsyn i praktiken
  2. +
  3. Haja börsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Haja börsen av Andra Farhad, Frida Söderlund (häftad).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart Wittberg