Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2023-10-06
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form) / Kühlhorn, Sigge (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Kalle Forss
Dimensioner
16 x 240 x 188 mm
Vikt
765 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789189712232

Mer fair isle-stickning : tröjor, mössor och halsdukar med gamla och nya mönster

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-06
255
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Carina Olssons expertis och skapande imponerar. För de stickvana är det en ren guldgruva." / Bibliotekstjänst

I Mer fair isle-stickning har Carina Olsson med naturen som färgskala skapat 18 stilsäkra och tidlösa grundmodeller till bland annat tröjor, koftor, mössor, halsdukar och vantar.

Fair isle-stickning är ett hantverk med rötter i Shetlandsöarna som kommit att fascinera och inspirera många stickentusiaster. I Sverige har fler och fler fått upp ögonen för flerfärgsstickningen med mönsterbårder och ullgarn i naturnära färger. Traditionellt används en särskild färgsättning där färgerna blandar sig i bårderna och framträder på nya sätt, samtidigt som mönstren blir tydliga.

Boken innehåller Carinas stilsäkra grundmodeller till bland annat tröjor, koftor, mössor, halsdukar och vantar. Du kan använda dem för att skapa dina egna plagg eller sticka dem med färgsättningen som Carina föreslår. I varje projekt delar Carina med sig av sin arbetsprocess, där hon färgsätter mönster, stickar provlappar och planerar mönstrens placering över plaggen. Här finns inspiration och handfasta tips till den som vill skapa sina egna plagg! Prova färgsättning och mönster i en projektpåse, halsduk eller värmande halskrage, och följ med på en resa till 1920-talets Shetland.

CARINA OLSSON, textil allkonstnär och kursledare, är en av Sveriges främsta experter på fair isle-stickning. Carina har en unik förmåga att i sina plagg återskapa och fånga naturens färger. Hon har tidigare skrivit boken Far isle-stickning. Tröjor, mössor och vantar med färger från naturen.

Röster om boken:

"Boken är en hyllning till ett gammalt hantverk, men det är Olssons expertis och skapande som imponerar. Det är inte bara en bok med mönster, det är en djupdykning i en kreativ process som är minst lika intressant som plaggen i sig själva. Detta är inget för nybörjaren, men för de stickvana är det en ren guldgruva." / Bibliotekstjänst

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mer fair isle-stickning : tröjor, mössor och halsdukar med gamla och nya mönster
 2. +
 3. Fair isle-stickning : tröjor, mössor och vantar med färger från naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fair isle-stickning : tröjor, mössor och vantar... av Carina Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mer fair isle-stickning : tröjor, mössor och halsdukar med gamla och nya mönster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Christina Nordlander, 29 februari 2024

  Denna kvinna är grym på att konstruera mönster! Jag blir så lycklig av såna här böcker. Rekommenderas varmt! Köp den!

 2. Fyllig och detaljerad bok i tvåfärgsstickning
  Heidi, 15 januari 2024

  Jättebra bok om tvåfärgsstickning. Mönster för både tröjor och accessoarer. Mönstren är utformade i diagram, med fyllig text som förklarar hur man använder diagrammen.

  Alla mönster är korrekta och välskrivna, vilket gör att det är lätt att följa det som står.

  Rekommenderas varmt.

 3. Mästerverk nr 2
  Christina Lj, 10 december 2023

  Om du gillar "Fair-isle" stickning eller är sugen på att starta, köp denna bok. Den är enastående på alla tänkbara vis. Under förutsättning att du tycker att projekten passar dig vad gäller färgsättning och form. De är traditionella, ursprungstypiska.

 4. Vacker stickning
  Kerstin Zetterlund, 26 oktober 2023

  Bokens titel stämmer med innehållet. Carina O fanstastisk som vanligt. Pedagogisk, men kunde vara mer djupgående i stickbeskrivningarna. Väl använda pengar lagda på denna bok. Bra pris också.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Carina Olsson

 • Fair isle-stickning : tröjor, mössor och vantar med färger från naturen

  Carina Olsson

  "Ett projekt skrivet med kärlek. Författaren har lång erfarenhet och spetskompetens när det kommer till Fair Isle-stickning i boken finns, såklart, stickmönster men det är minst lika mycket tyngd på berättelsen om hantverken, historiken bakom...

 • Fair Isle Knitting

  Carina Olsson

  The centuries-old art of Fair Isle knitting evolved on the Shetland Islands, inspired by colors and forms found in nature, for a distinctive look that's instantly recognizable. Now, Carina Olsson, one of Sweden's leading experts in Fair ...