Sticka svenska vantar (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2024-03-25
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Lindgren, Gabriella (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Kalle Forss
Dimensioner
253 x 177 x 19 mm
Vikt
548 g
ISBN
9789189712249

Sticka svenska vantar

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-03-25
269
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Betyg 5/5: Briljant. En bok som inleds med ett avsnitt om vantens anatomi väcker nyfikenhet. Och mycket riktigt, den här boken skiljer sig från många motsvarande handböcker genom att fördjupa sig i tekniken först. Först därefter kommer mönstren. Och vilka mönster! Boken rekommenderas för både nybörjare och mer avancerade stickare och den största utmaningen blir att välja vilket mönster man ska börja med." Bibliotekstjänst

Stickstjärnan Karin Kahnlund stickar vantar året om.

Sverige är kallt under vintern och vantar är självklara plagg. Alla har vantar och vi har långa vanttraditioner. I den här boken hittar du svenska vantar traditionella och nya såväl fingervantar som tumvantar och halvvantar, och i en mängd varianter.

Karin Kahnlund ger pedagogiska beskrivningar av detaljer och tekniker så att du kan göra olika kanter, kragar, tumkilar, hoptagningar och mönster. Här finns allt du behöver för att kunna skapa dina egna vantar. Du kan också välja att sticka efter Karins grundmodeller, till exempel slitstarka arbetsvantar, de finaste bröllopsvantarna, vantar till stora och små, tunna vantar till den första höstkylan eller de varmaste vantarna till den frusne. Eller kanske en livsvante med bilder ur just ditt liv!

Sticka svenska vantar är en blivande klassiker i ditt stickbibliotek. Ett måste för alla som gillar att sticka vantar!

Röster om boken:

"Mönster, modeller och mäktigt personliga vantar döljer sig i den nya titeln från Polaris. De pedagogiska beskrivningarna bjuder bland annat på inspiration till något så ovanligt som en livsvante." Plaza Interiör
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sticka svenska vantar
 2. +
 3. Anna Bauers mönsterbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anna Bauers mönsterbok av Anna Bauer (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sticka svenska vantar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vantarnas vantbok!!
  Reidun Sedig Sundberg, 30 april 2024

  En vantarnas bibel och konstruktionshandbok! Här kan man, utöver att sticka efter färdiga beskrivningar och mönster, plocka ihop egna delar/tekniker/konstruktioner efter eget huvud men vägledd av Karin ! Fantastisk bok!

 2. Jättefin bok
  Erika Sjöberg, 16 april 2024

  Underbar nyutgiven bok av bästa stick-gurun Karin Kahnlund. Boken har beskrivningar av väldigt fina vant-modeller. Jag har haft många månder där min motivation till stickning dalat... men nu när jag läst den här boken så fick jag tillbaka inspirationen igen, vilket jag är jätteglad för. Nu sitter jag och arbetar på ett par vantar. Jätteroligt. Karin skriver väldigt pedagogiskt och utförligt så att man lätt ska kunna förstå beskrivningarna. Rekommenderas varmt!

Visa alla 2 recensioner