På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-03-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Lindgren, Gabriella (form) / Carlsson, Peter (foto)
Dimensioner
231 x 177 x 17 mm
Vikt
602 g
SAB
Ncba.08,Icdaa
ISBN
9789189712256
Skånska slott : en personlig guide genom tid och rum (inbunden)

Skånska slott : en personlig guide genom tid och rum

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2023-03-24
231
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
På slottstur i Skåne!

Vill du känna historiens vingslag och strosa genom pampiga byggnader och vackra parker? Då är Skåne ett perfekt resmål för här är det gott om slott och borgar. Journalisten Amelie Ehrensvärd Cardell, uppvuxen på Tosterups slott, och fotografen Peter Carlsson tar med dig till femton av de mest besöksvärda slotten. Ner i de fuktiga källarvalven, genom de finaste salongerna, upp i de knarrande tornen och ut i de välansade rosenträdgårdarna. Här och var dyker det kanske upp ett spöke.

Denna personligt skrivna guidebok är som en resa genom tid och rum. Dagens ägare och anställda delar med sig av sina bästa historier om de personer och händelser som har satt sin prägel på slotten. Du får även tips på allt från sevärdheter, guidade turer och promenader till utställningar, kaféer och gårdsbutiker samt information om vilka slott som tar emot hotell-, fest- och konferensgäster. Boken ger dessutom en översikt över ytterligare slott att besöka runt om i Skåne.

AMELIE EHRENSVÄRD CARDELL är journalist och författare, utbildad vid Journalisthögskolan, frilansar nu och har tidigare arbetat på nyhetsbyrå, dagstidningar, radio och tv. Detta är hennes fjärde bok. Böckerna Mystik på svenska slott, Mystik på svenska teatrar och Nära samspel med hästar gav hon ut tillsammans med fotografen Susanne Martinelle. PETER CARLSSON är frilansfotograf och har arbetat med olika magasin och bokprojekt i över 25 år.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skånska slott : en personlig guide genom tid och rum
  2. +
  3. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem : Carl och Karin Larssons värld av Elsa Billgren, Ulrika Ewerman (kartonnage).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skånska slott : en personlig guide genom tid och rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspiration
    Petter F (Helsingborg), 25 april 2023

    En verklig inspirationskälla för utflyktsplanering i Skåne. Några av slotten visste man inget om och det var bra sammanfattat om tillgänglighet. Ser fram emot sommaren!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Amelie Ehrensvärd Cardell