Afghanerna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-01-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Jan Stolpe
ISBN
9789189712379

Afghanerna E-bok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-01-24

Styckköp

49
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En man och två kvinnor.

En av dem rymde hemifrån som pojke för att utkämpa ett heligt krig, fängslades, frigavs, och är nu krigsherre med två fruar. En annan fick polio som flicka, lärde sig läsa Koranen med kvinnlig blick, blev högt uppsatt politiker och sedan flykting i en stad norr om polcirkeln. Den tredje är en snart färdigutbildad student, ivrig att få ta sin examen och bli en del av samhället men som skickas hem och får besked om att hon ska gifta sig med en främmande man.

Detta är Afghanistan efter talibanernas återkomst. Tre öden i ett land som varit uppmarschområde och spelplan för olika stormakter sedan Alexander den stores dagar.

Afghanerna är Åsne Seierstads återkomst till landet tjugo år efter Bokhandlaren i Kabul. Hon berättar historierna om dem som flydde undan talibanerna och om dem som blev kvar. I en bok som är både informativ, medryckande, välformulerad och djupt empatisk tecknar hon inte bara porträtt av tre människor som alla väljer sin egen väg, utan följer trådar tillbaka i landets historia som förklarar varför Afghanistan ständigt är i krig med sig självt och omvärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Afghanerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktiga personers perspektiv
    B Sjöstrand, 7 februari 2024

    Samtidigt som Åsne skriver om historien om vad som hänt på makronivå i Afganistan de sista 40-50 åren så får vi följa tre personer som är födda i tre olika decennier, 1970, 80 och 90-tal med helt olika perspektiv.
    Är du det minsta intresserad av vad som hänt och vad som händer i Afganistan är det här boken att läsa!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsne Seierstad