Afghanerna (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (495.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Angela Kovács
Utgivningsdatum
2023-01-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Jan Stolpe
ISBN
9789189713024

Afghanerna Ljudbok

(78 röster)  |   Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-01-24

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En man och två kvinnor.

En av dem rymde hemifrån som pojke för att utkämpa ett heligt krig, fängslades, frigavs, och är nu krigsherre med två fruar. En annan fick polio som flicka, lärde sig läsa Koranen med kvinnlig blick, blev högt uppsatt politiker och sedan flykting i en stad norr om polcirkeln. Den tredje är en snart färdigutbildad student, ivrig att få ta sin examen och bli en del av samhället men som skickas hem och får besked om att hon ska gifta sig med en främmande man.

Detta är Afghanistan efter talibanernas återkomst. Tre öden i ett land som varit uppmarschområde och spelplan för olika stormakter sedan Alexander den stores dagar.

Afghanerna är Åsne Seierstads återkomst till landet tjugo år efter Bokhandlaren i Kabul. Hon berättar historierna om dem som flydde undan talibanerna och om dem som blev kvar. I en bok som är både informativ, medryckande, välformulerad och djupt empatisk tecknar hon inte bara porträtt av tre människor som alla väljer sin egen väg, utan följer trådar tillbaka i landets historia som förklarar varför Afghanistan ständigt är i krig med sig självt och omvärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Afghanerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värd 6 stjärnor
  -, 2 maj 2024

  Fängslande, intressant och tragiskt. Ett obegripligt land, som blev lite mer begripligt. Fina personskildringar. Jag drog mig för att börja lyssna, tänkte den var lång och med mycket fakta. Men när jag kommit in i den, kunde jag inte sluta lyssna. Fantastiskt bra inläst! En extra stjärna för det. Borde alltså bli 6 stjärnor.

 2. Ingen bra ljudbok
  -, 22 mars 2023

  Bra bok, men fånigt inläst av någon utan skådespelartalanger. Hon får dem mer att låta som en barnbok.

 3. En öppnare.
  - (Stockholm), 17 mars 2023

  Jag började läsa men då boken tar och ger mycket kraft gick jag över till att lyssna. Boken får mig att inse hur mycket våra kulturer betyder för oss alla. Gissar att det tar en evighet innan vi alla är på samma våglängd. Rekommenderar alla läs/lyssna på den.

 4. Afghanernas liv
  -, 11 mars 2023

  3 intressanta livshistorier där man får komma afghaner inpå livet med deras tankar och leverne. Men också så tröstlöst med hur religion och kultur styr. Absolut läsvärd!

 5. Bok som måste läsas
  -, 5 mars 2023

  Denna bok tog tag i mig och släppte inte greppet om mig förrän sista sidan var läst. Fantastisk gestaltning av olika människoöden. Enastående beskrivning av Afghanistan, dess historia, och talibanernas övertagande. Hur kvinnors rätt ödelagt i detta land där bara mäns röst och tolkning av Koranen och livet gäller.
  /Mikael Holmgren

 6. För att förstå
  -, 21 februari 2023

  Väldigt bra, ödmjuk inställning.

 7. Fantastisk
  -, 10 februari 2023

  Intressant, spännande och mycket tänkvärd! Underbar levande skildring där man kommer så nära personerna som skildras.

 8. Läs/lyssna på den!
  -, 27 januari 2023

  Så intressant och lärorikt om Afghanistan. En välskriven bok med stora berättelser.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Åsne Seierstad