Omtyckta människor (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-10-06
Förlag
Polaris Fakta
ISBN
9789189713086

Omtyckta människor E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-10-06

Styckköp

176

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ett smittande leende och en vänlig hand på din axel. Varma ögon som ser in i dina och får dig att känna dig speciell, bekräftat och lyssnad på. En mening som vittnar om självdistans och ett kiknande skratt. Någon som håller vad hen lovar. Dessa är bara några av de drag som omtyckta människor har. Ända sedan människan levde på savannen har de här egenskaperna varit hårdvaluta. Den som var omtyckt i flocken klarade sig bättre, eftersom flocken var livsviktig för överlevnaden. Trots att vi lever i en tid av onlinedating och marsexpeditioner är våra hjärnor fortfarande hårdkodade för gemenskap, och idag finns ett överväldigande forskningsstöd för hur viktigt vänskap och relationer är för att vi ska må bra.

I Omtyckta människor djupdyker den folkkära psykologen Björn Hedensjö i den fascinerande vetenskapen om hur vi blir likeable. Vad sägs om att snällhet är sexigt? Eller att skippa skrytet och våga vara sårbar? För att få riktig kontakt med andra behöver vi nämligen ha mod att vara människa.

I boken bjuds du också på effektiva verktyg och tips, samt berättelser från verkliga livet, som kommer att hjälpa dig att vårda dina relationer i allt från arbetsliv till kärleksliv. Du kommer helt enkelt att bli mer omtyckt.

Björn Hedensjö är legitimerad psykolog och driver en psykoterapimottagning på Söder i Stockholm. Han leder även podden Dumma människor tillsammans med Lina Thomsgård, Sveriges största (och kanske roligaste) vetenskapspodd. Björn arbetade tidigare som redaktionschef på DN.se, och har skrivit böckerna En perfekt natt, Helikopterfaktorn och Tid att leva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omtyckta människor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Givande bok för killar och tjejer
    gustaj, 6 januari 2024

    Tankvärd bok med många reflektioner om hur man kan förbättra sitt samspel med sina medmänniskor och leva ett bättre liv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Hedensjö