Underdog (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (355.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torbjörn Flygt
Utgivningsdatum
2022-08-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789189716124

Underdog Ljudbok

(17 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-08-24

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2001. Ur juryns motivering: "Torbjörn Flygts Underdog skildrar en folkhemsvärld som faller samman och drar med sig drömmarna om en bättre framtid med fluortanter och självkänsla för alla. Det är en historia berättad från underslafen med sorg över att livet inte kan levas om."

Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig. Underdog handlar om att växa upp under sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss från sin bakgrund och hur förtvivlat svårt det är. Och så allt det andra: gympapåsarna, de frigjorda lärarkandidaterna, Bogdan och Cissi Piss, översittare och underdogs, Diamond Dogs, Ronnie Hellström Ett och Två. Om hur fort vi blev medelålders och inte längre känner igen oss.

"Med Underdog träder en författare fram med full kontroll över sina uttrycksmedel, med en ohämmad kärlek till språket och vad man kan göra med det, och med en lika stark känsla för dråplig humor som för finstämda och inkännande personporträtt." Magnus Persson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Underdog. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så mycket igenkänning!
  -, 26 januari 2024

  Må bra-läsning! Speciell eftersom jag är uppväxt vid ungefär samma tid och på samma plats!

 2. Underdog
  -, 19 september 2022

  En härlig skildring av vårt samhälle under 80-talet speglad genom Johan Kraft. Språk som träffar helt rätt och skapar stämningen.

 3. Ett tidsdokument
  -, 10 september 2022

  En varm fin berättelse, med inslag av både sorg och svart humor. Berättarens röst förstärker och fördjupar upplevelsen av boken. Enastående bra!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Torbjörn Flygt