Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2023-01-25
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
215 x 141 x 27 mm
Vikt
462 g
SAB
Hc
ISBN
9789189716216
Lögnaren (inbunden)

Lögnaren

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-25
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den framgångsrike författaren Fabian Hammar och hans nya hustru Amanda bor centralt i Stockholm, och utåt sett har de allt. När Fabian får ett brev där han anklagas för våldtäkt av den anonyma avsändaren tror han att ännu en galen stalker dykt upp, men i brevet finns besvärande detaljer som väcker hans tvivel om vad som egentligen hände på hotellet i Visby förra sommaren.

Våldtäktsanklagelsen når medierna och drevet tar fart. Omvärlden måste välja sida. Men anklagelsen är bara början, och när Amanda plötsligt försvinner vid ett midsommarfirande ökar misstankarna mot Fabian. Hur han än bedyrar sin oskuld förvandlas han till en enda sak: Sveriges mest hatade man.

Samtidigt får vi följa en kvinna i hans närhet som en gång i tiden levde ett helt annat liv. Vem är hon? Hur långt är hon beredd att gå för att nå sina egna mål?

Lögnaren är en psykologisk spänningsroman som vrider på begreppen skuld och oskuld. Vem är lögnare och vem äger sanningen?

"En av årets hittills bästa deckare." Norra Skåne

"Det här är en väldigt smart och intelligent intrigkonstruktion och det dyker upp många oväntade vändningar genom läsningen. Inte minst, romanen är dessutom väldigt välskriven." Smålandsposten

"Vad vi än gissar på vägen mot avslutningen så kommer vi att ha fel; det här är en mycket intelligent intrigkonstruktion som generöst bjuder på många oväntade vändningar, reser intressanta frågor som får överraskande svar som skapar nya frågor ( ) Dessutom mycket välskrivet med ett språk att njuta av och komplexa karaktärer som växer ut till levande och intressanta människor. Jag är förtjust när en författare överträffar mina höga förväntningar och det gör Monica Rehn med sin nya bok!" Anders Kapp, Kapprakt

"Monica Rehns debutbok 'Moratorium' var i mitt tycke en av 2019 års bästa spänningsdebuter, och här visar hon att det inte var en lyckträff (...) 'Lögnaren' är en riktig bladvändare" Johan Zillén, Bokboxen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lögnaren
 2. +
 3. Moratorium

De som köpt den här boken har ofta också köpt Moratorium av Monica Rehn (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lögnaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig fullpoängare!
  Boktanten, 12 september 2023

  En genre som jag gillar är psykologiska spänningsromaner. Det där inslaget av psykologi gör att intrigen ofta blir lite oberäknelig och svår att förutsäga, vilket i sin tur ökar spänningen och drivet i boken.

  "Lögnaren" har verkligen allt det där i sig. Jag sögs in i handlingen direkt och var fast efter bara några sidor. Kapitlen växlar mellan två röster - Han och Hon. Vi vet att Han är författaren Fabian Hammar som har blivit anklagad för våldtäkt. Hon däremot är okänd och hennes ka... Läs hela recensionen

 2. Oskyldig?
  bok_stavligt, 3 juli 2023

  Är man det - oskyldig tills motsatsen bevisats? I nätskvallrets tidevarv bor vi alla i en småstad. Ingen rök utan eld osv.

  Deckarförfattaren Fabian Hammar pekas ut som våldtäktsmän först i ett anonymt brev som sen når även medierna. En mardröm omöjlig att försvara sig emot. Och det värsta är att inte ens Fabian vet riktigt säkert vad som hände den där kvällen i Visby. När sen hans hustru Amanda försvinner är drevet i full gång.

  I en skickligt konstruerad intrig lyckas förf... Läs hela recensionen

 3. 5 av 5
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 8 februari 2023

  Boken var riktigt spännande. Där man fick följa karaktärerna i olika kapitel. Han och Hon. Det gjorde ju spänningen olidlig. Så detta var en riktig bladvändare som jag rekommenderar.

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 30 januari 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Lögnaren, är författaren Monica Rehns andra bok. Hennes första bok heter Moratorium, men den har jag inte läst. Fast det ska jag nog ta att göra, för jag tyckte mycket om den här boken. Böckerna är helt fristående från varandra. Lögnaren var mycket välskriven, spännande, tänkvärd, och inte helt förutsägbar. Jag kan helt klart rekommendera boken. Jag lyssnade på det mesta av boken, och den var mycket bra inläst av Fredde Granberg.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Monica Rehn