Öl : upplevelser och kunskap genom teori, provningar och matkombinationer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2023-04-14
Förlag
Stevali
Dimensioner
247 x 176 x 14 mm
Vikt
422 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789189722132
Öl : upplevelser och kunskap genom teori, provningar och matkombinationer (inbunden)

Öl : upplevelser och kunskap genom teori, provningar och matkombinationer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-14
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok föddes ur en idé om att skriva en lärobok om öl som minskar det gap som idag finns mellan beprövad erfarenhet och forskning inom öl. Att knyta an teoretisk och praktisk kunskap samtidigt som läsaren ges verktyg för att kunna applicera sina kunskaper när öl utvärderas provas och kombineras med mat.

Boken inleds med en grundläggande teoretisk genomgång av ölets ingredienser, dess produktionssätt samt centrala ursprung och ölstilar. Därefter följer en praktisk genomgång kring hur öl kan provas på ett systematiskt sätt samt en forskningsbaserad överblick både av vad som händer när vi kombinerar öl med mat och hur olika typer av kombinationer fungerar.

Boken avslutas med en praktisk övning där läsaren ges utrymme att applicera sina kunskaper genom att kombinera öl till två olika avsmakningsmenyer. Vår intention är därför att boken inte bara skall ge dig som läsare kunskap utan också redskap att i framtiden kunna applicera och utveckla denna kunskap i din egen riktning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Öl : upplevelser och kunskap genom teori, provningar och matkombinationer
 2. +
 3. Den nya ölkulturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya ölkulturen av Sanna Lindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Öl : upplevelser och kunskap genom teori, provningar och matkombinationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bekvämt nördig bok för dig som vill veta allt

  ''Ja! Ge mig den.''
  Så kände jag när jag såg att Victor Dahlberg och Henrik Scander skrivit en bok ihop. Två herrar som jag haft förmånen att ha som föreläsare under mina studier. Den tredje författaren är inte heller fy skam, men då jag inte haft samma tur att träffa på denna karl så kan jag inte yttra mig så mycket om det.

  Boken i sig är välskriven och informationsrik, utan att vara för tung och jobbig (för mig iallafall). Full av nördig information om, vad känns som, allt ino... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner