ti amo (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2023-03-28
Förlag
Bokförlaget Faethon
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Ti amo
Dimensioner
216 x 142 x 10 mm
Vikt
242 g
SAB
Hcedb.01
ISBN
9789189728288

ti amo

Inbunden,  Svenska, 2023-03-28
218
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag älskar dig. Vi säger det till varandra hela tiden. Vi säger det, istället för att säga något annat. Vad skulle det andra ha varit? Du: Jag håller på att dö. Vi: Lämna mig inte. Jag: Jag vet inte vad jag ska göra. För: Jag vet inte vad jag ska göra utan dig. När du inte är här längre. Nu: Jag vet inte vad jag ska göra med de här dagarna, den här tiden, när döden är det som syns mest i allt. Jag älskar dig."

Hösten 2018 får hennes man cancerbeskedet. Det är inte länge sedan hon flyttade till Italien för att leva med honom. De har gift sig, de älskar varandra, de är nära. Nu vet hon att han ska dö, läkarna har berättat det. Men vet han det själv? Döden finns hela tiden där mellan dem, men det går inte att prata om den. "ti amo" är en roman skriven tätt inpå livet. Den är upprivande, skakande, öm, en roman om sorg, om den ensamhet döden skapar, men också om djup kärlek och om öppenhet inför livet.

Hanne Ørstavik (f. 1969) är en norsk författare översatt till mer än trettio språk. Hon har mottagit en lång rad priser för sitt särpräglade författarskap.

ti amo är Ørstaviks elfte roman på svenska, liksom alla de tidigare i översättning av Lotta Eklund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. ti amo
 2. +
 3. Att sörja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att sörja av Tobias Skog Tietz (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanne Ørstavik

 • So wahr wie ich wirklich bin

  Hanne Ørstavik

  Die junge Osloer Psychologiestudentin Johanne lebt noch mit ihrer Mutter zusammen.Eines Morgens stellt sie fest, dass sie in ihrem Zimmer eingeschlossen ist. Es ist ausgerechnet der Morgen, an dem sie mit dem Musiker Ivar, ihrer ersten großen Lieb...

 • Die Zeit, die es dauert

  Hanne Ørstavik

  Nur wenige Autoren vermögen zitternde Wut, brennende Intensität und zärtliches Verständnis in einer so nackten Sprache auszudrücken wie Hanne Ørstavik.Signe ist 30 Jahre alt und mit Ehemann und Kind aufs Land gezogen. Es ist kurz vor Weihnachten, ...