Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-01-25

Styckköp

139
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Skravelsjö utanför Umeå försvinner den 19-åriga Sara Eriksson efter ett restaurangbesök. Polisen påbörjar ett stort spaningsarbete och griper kort därpå en man som snart misstänks för övergrepp på flera kvinnor.

Det är hösten 1987. Den livstidsdömde spionen Stig Bergling rymmer under en permission. I Sjöbo i Skåne beslutar politikerna att hålla folkomröstning om flyktingmottagandet. På affischer varnar myndigheter na för aids. Polisen jagar Olof Palmes mördare.

Umeå 87 är en reportagebok om en brottsutredning i Västerbotten med ett oväntat slut, men det är också ett porträtt av ett Sverige av igår. Av ett samhälle strax före det kommunistiska Östeuropas kollaps, medlemskapet i EU, monopolen som utmanas och invandringsfrågan som ska bli politisk dynamit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pontus Mattsson

  • In klampar Jimmie : Sverigedemokraternas entré i politiken

    Pontus Mattsson

      I denna nya upplaga av In klampar Jimmie har utvecklingen förts fram till 2022. Det är en aktuell bok om Sverigedemokraternas tillväxt och position i den svenska politiken. Nu som en möjlig kandidat i ett regeringsunderlag efter nästa val. ...