Det ska inte vara krångligt att må bättre : handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2023-11-27
Förlag
The Book Affair
Dimensioner
29 x 200 x 132 mm
Vikt
600 g
SAB
Dokb
ISBN
9789189740358
Det ska inte vara krångligt att må bättre : handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv (inbunden)

Det ska inte vara krångligt att må bättre : handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-27
209
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv

Henrik Wiman, leg psykolog, har en superkraft och det är att med enkla bilder och tydliga budskap förklara varför vi gör som vi gör och mår som vi mår. Hans mission är enkel: Det ska inte vara krångligt att må bättre.

Läsaren får alla lärdomar som behövs för att hantera sin inre hälsa, från stress, till yvigt känsloliv, destruktiva tankar och livskriser. Boken hjälper läsaren att snabbare upptäcka negativa mentala spiraler och därigenom avsevärt minska risken att hamna i långvarig negativ nedstämdhet, som i sin tur kan leda till depression och sjukskrivning om den inte bromsas i tid.

Det positiva budskapet är att vi faktiskt kan lära oss att hantera de flesta besvären på egen hand eller med hjälp av någon nära oss. Många knutar i känslolivet kan lösas genom enkla men effektiva förändringar i våra beteenden och rutiner.

"Du kommer inte att bli lycklig hela tiden, men du kommer att ta vara på de lyckliga stunderna när de väl kommer. Ditt liv blir inte en dans på rosor, men det blir lite enklare och roligare att leva. Livet kommer fortfarande att vara livet. Det kommer gå upp såväl som ner, det kommer vara tufft ibland och det kan vi inte värja oss från. Men med denna bok kommer livet att vara mer på dina egna villkor, inte slumpens", skriver Henrik i förordet.

Henrik Wiman är legitimerad psykolog och bor i Uppsala. Till vardags är han föreläsare, konsult och driver instagramkontot @psykologenhenrik som är Sveriges största inom ämnet psykologi. Målet med hans verksamhet är att förbättra samhällets psykiska välmående.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det ska inte vara krångligt att må bättre : handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det ska inte vara krångligt att må bättre : handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk handbok!
  Vera Li, 19 januari 2024

  Henrik Wiman driver det fantastiska instagramkontot #psykologhenrik" där han delar med sig av erfarenheter som psykolog och olika lättare tips och råd kring psykisk ohälsa. Precis som hans instakonto är även hans bok till stor hjälp. Det finns en humor och lättsamhet samtidigt som boken genomsyras av Henriks professionalism och kunnighet som psykolog.
  Jag önskar att jag hade haft den här boken i tonåren redan, eller tidiga tjugoårsåldern, då den innehåller konkreta metoder och vägledning... Läs hela recensionen

 2. Härlig bok!
  Nathalie , 16 januari 2024

  En riktigt bra bok! Tips och fakta blandat på ett lättsamt sätt. Tagit till mig flera av verktygen. Uppskattad bok och jag kommer säkert läsa om den flera gånger!

 3. Mycket bra bok!
  Marie , 16 januari 2024

  Boken ger dig verktyg att hantera olika saker som händer i livet. Den har ett salutogent sätt att se på hela din hälsa.

Visa alla 3 recensioner