Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2023-11-15
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
26 x 204 x 144 mm
Vikt
550 g
SAB
Doga
ISBN
9789189740396
Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig (inbunden)

Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

(82 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-15
215
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Är du högkänslig?
Att vara intuitiv och kreativ, men också att övertänka och ha en känslighet för stämningar och vad andra människor tycker och tänker det är bara några av många tecken på högkänslighet.

Högkänslighet är ett personlighetsdrag som cirka 30 procent av befolkningen har och som kommer med många styrkor men även utmaningar, speciellt om man inte har fått sina behov tillgodosedda under uppväxten.

Att vara högkänslig, eller en Highly Sensitive Person HSP, som det också kallas, innebär inte, som många felaktigt tror, att vara överkänslig utan att man är mycket empatisk och intuitiv, lägger märke till saker som ofta går andra förbi, man tänker mycket och djupt och är ofta mycket kreativ. Egenskaper som är riktiga superkrafter, om man har lärt sig att hantera dem.

Handbok för högkänsliga är baserad på vetenskaplig forskning som författaren, Åsa Vikman som själv är högkänslig, har gjort lättförståelig för läsaren. Forskningen delar upp personer i tre olika kategorier: de högkänsliga orkidéerna, mellankänsliga tulpanerna och de mer lågkänsliga maskrosorna. Man delar även upp känsligheten i tre olika typer och allt detta beskriver Åsa utförligt i boken.

Hon delar också med sig av sina egna erfarenheter som högkänslig och ger läsaren konkreta tips på hur man kan hantera olika utmaningar som är vanliga hos högkänsliga personer.

Maggan Hägglund, journalist och författare till boken Drunkna inte i dina känslor (tillsammans med Doris Dahlin) har skrivit bokens förord.

Åsa Vikman är socionom och specialist inom högkänslighet. Via instagramkontot @orkidebarnsverige sprider Åsa dagligen kunskap om högkänslighet och når cirka en miljon konton per månad. Genom sina populära kurser och föreläsningar samt krönikor i tidningen Må Bra bidrar Åsa till ökad kunskap och bättre mående hos många högkänsliga personer.

Sagt om Handbok för högkänsliga:

Jag brukar säga att aldrig har vår hjärna haft det så utmanande att leva som den har i vår nutid , fler intryck, mer stimuli, fler lockelser än någonsin! Och just därför är den här boken en fullträff för alla. Inte bara för dem som anar eller vet att de är högkänsliga, utan alla. Insiktsfull, tydlig och träffande och med en fantastisk mängd verktyg som gör det lättare att fungera ännu bättre i den värld vi lever i.
David JP Phillips
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 5 av 5
  Bokdjungeln , 24 januari 2024

  Ju äldre jag har blivit och ju mer jag har jobbat med mig själv desto svårare har det bitvis varit. Många gånger har jag funderat på om jag kanske skulle ha ADHD just när det kommer till energi. Men jag har ändå känt att det inte varit helt rätt. Men så kom jag i kontakt med Åsas Instagram, Orkidebarnsverige och då föll många bitar på plats. Jag skulle nu beskriva mig mer som ambivert. Jag gillar tex att vara runt människor och stå i centrum, när det är på mina egna villkor. Men jag trivs utm... Läs hela recensionen

 2. Äntligen en förklaring!
  Eva Kroon, 23 januari 2024

  Så glad att få beskrivet varför jag är som jag är.
  Jag är 60 år o kan nu tänka tillbaka på hur jag mått hela mitt liv o få en förklaring. Tack Åsa!

 3. Gråter för den är så bra
  Aleksandra Simeonova, 22 januari 2024

  Känns som att jag läser en bok om mig själv och saker ingen någonsin vetat om mig. Jag gråter av lycka att jag hittat denna boken.

 4. Rekommenderas starkt
  Hannah, 3 januari 2024

  Jag har lärt mig så mycket om mig själv och min dotter när jag läst denna boken. Lätt läst text med fakta och berättelser som kombineras. Alla borde läsa denna!

 5. Äntligen så förstår jag mig själv
  Emelie, 28 december 2023

  Jag har varit hos en psykolog då jag trodde att jag hade ADD, fick veta att jag har prestationsångest och att jag "känner för mycket" och borde jobba med det, men hen kunde inte ge mig några verktyg för det - då skulle jag inte lära mig¿.

  I denna bok så finns både bakgrundsinformation om varför man som HSP gör/känner som man gör och får verktyg för att arbeta med det om det känns jobbigt - och även insikt i vad som HSP oftast är bra på som jag bara har sett som "det är sån jag är" me... Läs hela recensionen

 6. Rekommenderar denna!
  Denise.k , 12 december 2023

  Fantastisk bok, älskar blandningen av fakta, igenkänning, berättelser och listor. Har äntligen hittat mig själv, gett mig en ökad förståelse och acceptans. Köp en till dig själv och en till familjen i present så ökar vi förståelsen i samhället. Högkänslig är inte bara jobbigt, utan det är en riktigt super-egenskap som vi borde omfamna 🫶🏼

 7. WOW!
  Alicia Qanvas Organizing, 8 december 2023

  Jag blev glatt överraskad! Genom Åsas förmåga att beskriva på ett bildligt och tydligt sätt kunde jag verkligen ta till mig varje ord. Det dröjde inte många sidor in innan jag började högläsa för min sambo! Kan varmt rekommendera den här boken för alla, oavsett om man är högkänslig eller inte. Den öppnar upp dörrarna till att förstå oss människor ännu mer. Tack!

 8. Fantastisk men¿
  AgnesKenshin, 2 december 2023

  Fantastisk bra bok om högkänslighet. Författaren är väldigt skicklig med att förklara på ett lättillgängligt vis om hsp. Men boken lämnar mig med eftersmak att åtminstone ett litet avsnitt tog upp vår kärlek o förståelse till icke mänskliga djur fått ta plats (kanske släpps en sådan hsp bok i framtiden). All den fokus på att vi med hsp har större empati, medkänsla och förståelse för andra människor blir för mig outhärdligt att genom bokens gång ta mig igenom. Tyvärr är måntro inte ens flertalet hsp personer riktiga djurvänner de heller.

 9. Efterlängtad
  Robban, 30 november 2023

  Det här är en bok som många skulle behöva läsa. inte bara för att förstå sig själv utan även för att få en liten förståelse för vad högkänsliga kämpar med och vilken superkraft som de besitter.

 10. Äntligen!
  Annica, 30 november 2023

  Jag hade önskat att jag haft den här boken i min ungdom, men bättre sent än aldrig. Den sätter fingret på det mesta jag som högkänslig undrar och tänkt på. Läs den, är mitt råd!

 11. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 november 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Handbok för högkänsliga av Åsa Vikman, är en faktabok om högkänslighet - HSP - Highly Sensitive Person, skriven av personen bakom Instagramkontot @orkidebarnsverige. Då jag själv anser mig vara högkänslig, och har varit det i hela mitt liv förmodligen, och jag är även ganska övertygad om att min mamma var det, så var det väldigt intressant att läsa om det i en bok. Jag har följt författarens instagramkonto en tid, och nu har jag alltså läst boken. Fö... Läs hela recensionen

 12. Fantastisk
  Alice Sofia Larsson, 29 november 2023

  Helt otroliga insikter och beskrivningar. En riktig hjälp för en högkänslig.
  Inget att tveka över - köp! och njut <3
  Tack Åsa <3

 13. Högkänslig är positivt!
  Lena, 29 november 2023

  Att få läsa om "hur jag är" utan att känna sig som jag är helt utanför. Visst jag är "utanför" men inte på ett negativt sätt jag är istället en inkännande och snäll människa som vill väl oavsett hur andra beter sig mot mig.
  Då få läsa att det finns flera som är av samma sort är så tacksamt för då är jag/vi okej att vara som vi är 😊.

 14. Oki
  Mia, 29 november 2023

  Oki men inget nytt..läst den o gjort uppgifter o tycker den är oki men ångrar köpet.skulle ha lånat på biblioteket istället

 15. Handbok för högkänsliga
  jimmy svensson, 29 november 2023

  En mycket bra och tydlig inblick och beskrivning i livet som högkänslig. Den belyser ämnet och angränsande drag/diagnoser på ett väldigt komplett och lättbegripligt sätt. Jag tror nog många känner igen sig (eller anhörig/vän/kollega) på ett eller annat sätt, kanske helt eller delvis men tillräckligt mycket för att få en tankeställare eller Aha-upplevelse.
  Boken ger insikt i ett viktigt ämne som är värdefullt för alla att bära med sig, det ger insikt i och förståelse för egenskaper och funktioner hos varandra.

 16. En ögonöppnare
  Julia Forsberg, 29 november 2023

  Stor igenkännsfaktor. Plötsligt faller alla bitar på plats. Hur man som person kan relatera till i stort sett allt. Otroligt välskriven och ärlig.

 17. En bok som väcker mycket tankar och förståelse!
  Ann-Britt Wilson, 29 november 2023

  Den bästa boken jag någonsin läst i fråga om Högkänslighet! En bok som alla borde läsa så våra barn lättare kan få hjälp och en förståelse till att det inte är fel på dom!

 18. Fantastisk handbok för Högkänsliga!
  Donny Malmström, 29 november 2023

  Äntligen är den här. Boken som ger oss högkänsliga vad vi behöver och har efterfrågat. Den ger en detaljerad beskrivning av hur det är att vara högkänslig och vilka verktyg man behöver för att hantera sin högkänslighet.
  Det som inte allmän psykiatrin förstår sig på ännu har Åsa utvecklat och gjort möjligt för gemene man att sätta sig in i och förstå. Lättläst och samtidigt begåvat skrivet.
  Psykiatrin kommer i framtiden garanterat använda sig av denna handbok på sina psykologutbildning... Läs hela recensionen

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Åsa Vikman

 • Handbok för högkänsliga

  Åsa Vikman

  Är du högkänslig? Att vara intuitiv och kreativ, men också att övertänka och ha en känslighet för stämningar och vad andra människor tycker och tänker det är bara några av många tecken på högkänslighet. Högkänslighet är ett personlighetsdrag som c...