Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2023-08-22
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Arfert, Tomas (form) / Cederblad, Martin (foto)
Dimensioner
18 x 244 x 172 mm
Vikt
820 g
SAB
Vna,Qca
ISBN
9789189741126
Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential (inbunden)

Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential

(17 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-22
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential Kan levereras innan julafton
Ta makten över din hälsa

Vad händer i kroppen när du övergår från blandkost till att äta hela vegetabilier? Hjärt-kärlsjukdom, åderförkalkning, diabetes typ 2 och högt blodtryck är folksjukdomar som är möjliga att bromsa och till och med vända förloppet på med en långtgående koständring.

Kostens kraft är en ambitiös och pedagogisk genomgång av etablerad forskning och nya rön. Men den berör också på ett personligt plan genom intervjuer och berättelser av människor som ätit sig friska. Kostens kraft inspirerar även till nya matvanor med goda, spännande och lättlagade gröna recept och härliga bilder.

 

David Stenholtz belyser med genuint intresse och gedigen kunskap hur du kan förbättra din hälsa genom ett sundare matval. Kosten som gagnar den individuella hälsan är oftast också fördelaktig ur ett planetärt perspektiv. Att matens sammansättning gör så stor skillnad behöver vi i sjukvården bli bättre på att föra fram. /Maria Wolodarski, MD, PhD, ordförande i Läkare för Miljön, ordförande i arbetsgruppen för klimat, hälsa och hållbar sjukvård i Svenska Läkaresällskapet

Inspirerande, pedagogiskt och uppbackat av vetenskap om hur flera folksjukdomar kan bromsas och till och med reverseras genom hälsosammare kost. Det här är populärvetenskap när den är som bäst. /Anna Ottosson, grundare av Foodpower, vice ordförande i Dietisternas riksförbund 20072018 och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential
 2. +
 3. Explosiva mikrovanor : boosta din hälsa på bara några minuter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Explosiva mikrovanor : boosta din hälsa på bara... av Linn Asterby, Bertil Marklund (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk och lärorik bok
  Ingrid, 9 november 2023

  Det är en mycket informativ och intressant bok. Det är en hel del ny kunskap som man har mycket nytta av. Det finns ca 65 sidor med recept på nyttig kost.
  Jag rekommenderar den varmt.

 2. Sådär..
  Sara , 28 oktober 2023

  Helt ok, men kanske lite "dömande". Mycket om alla sjukdomar man får om man inte bara äter grönt. Man får läsa den med en nypa salt..!

 3. O yanserad
  Missnorris , 10 oktober 2023

  Väldigt inriktad på vegetarisk kost enbart.
  Var inte beredd på det.
  Trodde det skulle vara lite mer nyanserat, inte bara tvärsågning av kött och fisk.

 4. En bok baserad på forskning!
  Alina, 5 oktober 2023

  Äntligen en bra och lättillgänglig bok om kost och hälsa. Fler kokböcker efterlyses med fettsnåla recept som de exempel Stenholz visar i sin bok.

 5. Kostens kraft
  Disa Rolleberg, 20 september 2023

  Väldigt bra bok med saklig information om den växtbaserade kostens betydelse för hälsan. Rekommenderas till alla, tveksamma som till de som redan äter växtbaserat.

 6. Så intressant
  Karin Mattsson, 17 september 2023

  Lättläst, spännande och motiverande om kostens kraft. Så mycket samlad kunskap och forskning.Jag har börjat förändra medan jag fortfarande läser. Den kan bli min bibel.

 7. Kost som ger oss njutning i livet
  Martin Smedjeback, 24 augusti 2023

  Man ska väl få njuta av livet säger många och sätter i sig en köttbit dränkt i gräddsås. Men vad är det egentligen att njuta av livet? För mig är det kopplat till så mycket mer än maten. Jag tänker på alla som lever med krämpor och allvarliga sjukdomar, på alla som är begränsade av vad de kan göra på grund av en kropp som inte fungerar som den ska. De kan knappast njuta av livet. Det är tankar som kommer till mig när jag läser Kostens kraft - en vetenskaplig genomgång av matens potential av ö... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner