Döda kvinnor förlåter inte (e-bok)
På topplistor
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sekelskiftesmorden (del 1)
Utgivningsdatum
2023-10-04
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189750098
Döda kvinnor förlåter inte (e-bok)

Döda kvinnor förlåter inte E-bok

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2023-10-04

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första delen av Sekelskiftesmorden

Fyra kvinnor ur olika samhällsklasser bor alla i samma fastighet på Södermalm. De förs samman av ett fruktansvärt dödsfall på den gemensamma gården, under den kylslagna nyårsnatten mellan 1895 och 1896. Det står snart klart att den avlidna kvinnan försökt genomföra en illegal fosterfördrivning.

Boken är en ödesmättad skildring av kvinnors hårda villkor under slutet av 1800-talet. Med ett oemotståndligt språk och rasande driv skildrar Katarina Wennstam en värld som myllrar av tjänsteflickor, sedeslösa kvinnor, utnyttjande män och målande beskrivningar av såväl staden som utsökta klädedräkter. En gedigen research ligger bakom Katarina Wennstams mest passionerade bokprojekt någonsin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Döda kvinnor förlåter inte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Ove Delin, 5 februari 2024

  Tog lite tid att komma igenom den eftersom jag undan för undan behövde få tid att smälta det jag nyss läst trots att handlingen var så gripande att jag hela tiden såg fram emot att få ta del av fortsättningen. Och språket kändes helt rätt.

 2. Mormorsmor
  Karin Ljunghorn (maurepas), 14 januari 2024

  Skildrar alltså den värld där jag kommer ifrån. Jag kunde verkligen leva mej in i deras tillvaro. Katarina är en duktig berättare. Tack för att du tog mej närmare Hilda. Mammas mormor.

 3. Recension
  Inger, 26 oktober 2023

  Det här var en av de bästa böcker jag läst! Den var så bra så att jag läste bara lite då och då som för att få behålla den så länge som möjligt så den inte skulle ta slut🤗
  Första gången jag läser bok i min ipad blev till en bra upplevelse, boken är skriven på ett sätt som gör att man känner sig "med" i handlingen, som om jag var en av kvinnorna, vilken än av de. Detta är en viktig del av vår historia och jag blir så intresserad av att vandra runt och tänka på den tiden i dessa kv... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 oktober 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Katarina Wennstam har gett ut ett tjugotal böcker, och jag har läst dom alla, och jag har tyckt mycket om dom allihopa. Och jag tyckte om även den här boken, även om jag kanske gillade hennes tidigare böcker en aning mera. Boken var välskriven, intressant och bra, och jag ser fram emot att följa denna nya serie som utspelar sig i slutet av artonhundratalet. Kan absolut rekommenderas. Jag lyssnade på boken, som var helt okej inläst av Katarina Ewerlöf.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Katarina Wennstam