Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svartåsviten (del 1)
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2023-09-21
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
29 x 208 x 131 mm
Vikt
520 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189750487

Om du var min

(10 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-21
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
ROMANTIK, SPÄNNING OCH 1700-TAL

Starka kvinnor i ny serie om kärlek och maktspel

När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.

I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga.

OM DU VAR MIN är första delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända till modern tid. Det är en historia om himlastormande kärlek, kvinnlig list och maktspel i samhällets översta skikt.

CHRISTINA ERIKSON debuterade 2014 och har sedan dess gett ut tio deckare och haft stora framgångar med sin Forseteserie. Men när Christina flyttade in på Svartå herrgård hade hon inget annat val än att sadla om, och själva byggnaden spelar en nästan lika stor roll som verklighetens Christinor som fått slåss för makten över den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om du var min
 2. +
 3. Lycksalighetens ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lycksalighetens ö av Christina Erikson (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Om du var min. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Längtar redan till nästa bok!

  Oj oj oj, vilket bok, vilken start på en ny serie! Historisk roman i dess bästa form.

  "Om du var min" är första delen av totalt sju trilogier om lika många kvinnor, alla vid namn Christina, som bott och verkat på Svartå herrgård. Serien tar sin början på slutet av 1700-talet och man får följa både överklass och arbetarklass i en härlig blandning av intriger, spänning, tragik, romantik och kvinnlig list. Jag kom snabbt in i boken, de korta kapitlen, som växlar mellan olika karaktärer,... Läs hela recensionen

 2. Ett minne från barndomen
  Pekka Edvin Siira, 8 januari 2024

  En handling som utspelar på Svartå Herrgård där min mor jobbade och som barn följde med henne till jobbet innan jag började förskolan.

 3. Svartåsviten
  Britta Andersson, 27 oktober 2023

  Längtar efter del 2, det var både spänning och romantik.Det var nog många kvinnor som var starka och tog mycket ansvar.

 4. Romantik och spänning.

  Denna roman har både kärlek, spänning och ond bråd död. Den handlar om både adeln
  och arbetare på Svartå herrgård. Vi får följa
  den unga Christina som är dotter på Svartå
  och hennes liv i slutet av 17 00-talet. Ser
  fram emot nästa bok i serien.

 5. Historisk kärlek & spänning
  -, 10 oktober 2023

  Äntligen är Svartåsvitens första bok här. Historisk romance, med en rejäl spänningsådra, en perfekt blandning om du frågar mig!

  De korta kapitlen, i vilka läsaren växelvis får följa Christina, Gustaf, Maja och några av de övriga karaktärerna som rör sig runt Svartå, drar upp lästempot. Jag kunde inte lägga från mig boken, så det blev till att sträckläsa. Det är intressant att hänga med 1780-talets överklass, så även att få en inblick i arbetarklassens vedermödor, och förbannas öve... Läs hela recensionen

 6. 5 av 5
  Bokdjungeln , 30 september 2023

  Tur för mig, dig, er, oss att detta bara är den första boken av 21(!) st i denna serie. Tror inte heller vi behöver bli oroliga över att det ska bli långtråkigt då dessa böcker är uppdelade i 7 trilogier. För kommer de resterande böckerna att hålla lika hög nivå som denna så har vi mycket fantastiskt att se fram emot.
  Handlingen innehåller tydliga beskrivningar av både platser och personer som gör att jag som läsare verkligen kan se allt framför mig. Vad jag också gillar är att berättelse... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Christina Erikson