Mer än något annat glittrar det (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Trasten
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2023-03-16
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Björn Wada
Illustratör/Fotograf
Ryoji Arai
Dimensioner
287 x 215 x 10 mm
Vikt
402 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189751002

Mer än något annat glittrar det

Kartonnage,  Svenska, 2023-03-16
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Hans nya bok är en kritig, färgstark och snabbflytande poetisk betraktelse över vattnet: så nödvändigt, så enkelt, formlöst och obegripligt."
Lotta Olsson, DN"Boken entusiasmerar på ett poetiskt sätt till utforskande av det mest naturliga som finns omkring oss. Det är ett vackert äventyr."
Suzanna Petersson Kero, Karavan"Färgstark, för här ses inga pudriga pasteller eller murriga jordfärger; intressanta perspektiv (hur Arai beskär bilderna, med röd krita märker ut bildrummet och låter det vara kvar) en fantastisk lekfull teckning, mycket humor och, inte minst, ett bildberättande med och utifrån barnets perspektiv."
Susanne Sandström, Bazar Masarin
"Texten bjuder in till en rogivande lässtund och spretande tankegångar om vattnets många former. Vattnet betraktas i det stora och i det lilla sammanhanget. Arais illustrationer är kraftfulla, färgsprakande och vackra. Illustrationerna är också det starkaste elementet i denna bilderbok och det som lyfter texten. Mer än något annat glittrar det är en vacker bilderbok som inspirerar till vidare funderingar och diskussioner om livet."
Jenny Kvick-Sandberg, BTJ

Detta är en bok om vatten och hur det är källan till allting, men också finns inuti allting som är vid liv.

Ett poetiskt ögonblick mellan en förälder och ett barn som befinner sig i en båt på en älv utvecklar sig till en utforskning av vattnet som omgiver dem, och naturen som livnär sig av det.

Den ALMA-prisbelönade illustratören Ryoji Arai och poeten Hiroshi Osada har skapat en meditativ bilderbok som är en hyllning till vattnet.

HIROSHI OSADA (1939) föddes i Fukushima. Han debuterade som poet med Denna resa 1965. 1982 mottog han Mainichi Publishing Culture Award för Århundradets bokhandel. Bilderboken En skog, som han gjort tillsammans med Ry ji Arai, erhöll K dansha Publishing Culture för barnlitteratur år 2000. Osada gick bort år 2015.

RYOJI ARAI (1956) är en japansk bilderbokskonstnär bosatt i Tokyo. Han har en stor och varierad bilderboksproduktion bakom sig pekböcker, nonsensbilderböcker, folksagobilderböcker och poetiska bilderböcker. År 2005 tilldelades han Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) med motiveringen: »Ryoji Arai är en bilderbokskonstnär med en alldeles egen lyskraft: djärv, fräck och oförutsägbar. Hans bilderböcker utstrålar värme, lekfull glädje och en oförvägen spontanitet som på samma gång appellerar till barn och till vuxna.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mer än något annat glittrar det
 2. +
 3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hiroshi Osada

 • Every Color of Light

  Hiroshi Osada

  A Publishers Weekly Best Picture Book of 2020 A Kirkus Best Book of 2020 A Shelf Awareness Best Children's Book of 2020 Best Illustrator Award, 2021 Northern Lights Book Awards Poetic and sparse, a bedtime story told by the elements. Gentle a...

 • Almost Nothing, yet Everything

  Hiroshi Osada

  Existing in myriad forms, containing multitudes in its reflection, and coursing through each and every one of us, water sustains the world around usand life itself.A USBBY Outstanding International Book of 2022 Selected by the New York Post as a 2...