Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Timmerfolk (del 1)
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2024-05-22
Förlag
Romanus & Selling
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
225 x 145 x 30 mm
Vikt
599 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189771673

Hjortronmyren

(11 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-05-22
195 239 Du sparar 44 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag tycker om berättelsens många nyanserade personporträtt - och imponeras av att romanförfattaren inte bangar för att skildra kvinnlig erotisk lust. Då. Nu."

Västerbottens-Kuriren

En historisk roman om storslagen skog och svindlande kärlek.

1938 tvingas den unga flickan Siv bli kocka i en skogshuggarkoja i Västerbotten. Långt ute i skogen i sträng kyla ska hon hålla rent och sätta mat på bordet till tio män. Det blir en omvälvande upplevelse där både frigörelse och hennes livs kärlek väntar.

2022 skickas Uppsalabon Eva till Västerbotten av sin arbetsgivare för att dämpa vilda protester mot en av skogsbolagets avverkningar. När motsättningarna skärps måste hon möta media, miljöaktivister och samebyn, men i spåren av konflikten hittar hon också ledtrådar till sin egen släkthistoria.

"Hjortronmyren" är den första delen i serien "Timmerfolk", en romansvit där kvinnorna står i centrum i berättelsen om den storslagna svenska skogen och de konflikter som omger den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjortronmyren
 2. +
 3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hjortronmyren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Emelie, 4 juli 2024

  En helt underbar historisk berättelse!
  Det är så intressant att läsa om Sivs jobb som kocka i skogskojan, vilka superkvinnor som jobbade ensamma bland många män. Den nutida berättelsen växer ju mer jag läser och jag vill verkligen inte att boken ska ta slut.
  En härlig blandning av historia, kärlek och nutid. Också en viktig bok då den svenska skogen behöver all uppmärksamhet den kan få!

 2. Sommarläsning!
  Iréne , 25 juni 2024

  Jag som så gått som aldrig läser böcker! Tyckte jättemycket om den, svårt sluta läsa när man väl öppnat boken! Tycker mycket om när det är historia inblandat i handlingen! När kommer nästa?

 3. Recension Hjortronmyren
  Vivi-Anne Ottosson, 18 juni 2024

  Spännande upplägg med de två paralellerna på dåtid o h nutid. Intressant att få den historiska berättelsen om livet som kocka och även en inblick i den nutida beskrivningen om en jägmästare dilemman. Ser fram emot de kommande böckerna.

 4. En bladvändare om skog, kärlek och längtan
  Sara , 13 juni 2024

  En bok som verkligen sticker ut! Ulrika Lagerlöf bevisar än en gång sin mästerliga författartalang. I boken får vi följa två kvinnor Siv, en ung kocka i de Västerbottniska skogarna på 1930-talet och Eva, en kvinna i vår egen tid som jobbar inom skogsbranschen. Deras historier flätas samman i en vacker berättelse som griper tag. Men den främsta huvudpersonen i boken är ändå skogen, plötsligt ser jag den inte bara som en samling träd utan som något större.

  Språket i boken är vackert, ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ulrika Lagerlöf

 • Stanna hos mig

  Ulrika Lagerlöf

  Resan till det lilla torpet i den småländska skogen är ett sätt för Malin att få en paus från jobbet på PR-byrån, och försöka ta igen förlorad tid med sin femåriga dotter Alice. Men torpet visar sig bära på en historia som ingen av dem kunnat ana,...