Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2023-11-10
Upplaga
1
Förlag
Eget förlag
Dimensioner
148 x 105 x 7 mm
Vikt
85 g
SAB
Dok
ISBN
9789189774056

Från blackout till knockout : din guide till talarglädje

Häftad,  Svenska, 2023-11-10
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hjälp, jag ska hålla en presentation! Vad ska jag göra? Hur bygger jag min powerpoint? Vad gör jag om jag får en blackout? Vad ska jag tänka på? Och hur får jag deltagarna intresserade?

Ju tryggare och träffsäkrare du blir på att presentera, desto fler dörrar och karriärmöjligheter öppnar sig för dig. För dig som är chef är konsten att nå fram med ditt budskap helt avgörande för ditt ledarskap när du leder möten, presenterar i ledningsgruppen eller får frågan om du kan komma och berätta om din organisations framgångar för människor som vill lära sig av de bästa i branschen.

Oavsett om du är chef, politiker, projektledare, lärare eller säljare. Den här boken är fylld med tips som hjälper dig att fokusera på det viktigaste i din presentation - din publik.

I boken får du lära dig hantera nervositet, använda din röst och ditt kroppsspråk på bästa sätt och hur du engagerar dina deltagare, skapar bra presentationer och mycket mer.

För mig har många till formatet små böcker varit värdefullt stora inuti. Jag kommer ihåg en sådan bok om konsten att programmera webbsidor. Den hjälpte mig varje gång jag slog i den och var så lätt att förstå. Den boken kändes som en kompis. I den bästa av alla världar kommer boken du nu håller i din hand att bli din kompis. Din kompis i konsten att presentera.

Här hittar du det viktigaste jag lärt mig i konsten att få framåtlutade deltagare under mina över tjugo år som inspirationsföreläsare.

Boken kan läsas från pärm till pärm - eller med precisa nedslag där den just nu gör mest nytta för dig. Kolla i innehållsförteckningen. Bläddra fram och tillbaka. Det som fångar ditt intresse är en lika bra startpunkt som det första kapitlet. Ta utvecklande steg som inspirerar dig. Ge dig själv en lagom stor utmaning vid varje tillfälle.

Innehållsförteckning
Talarglädje
Om du inte vet varför blir det svårt
Låt din inledning suga
Jag vill slippa vara nervös
Ögonkontakt och det kärleksfulla valet
Rösten som öppnar öron
Tänk om jag får en blackout
Konsten att styra kroppsspråket
Scenen är din - så tar du plats
Storytelling maxar uppmärksamheten
En riktigt bra powerpoint
Hur rolig får man vara?
Är ditt budskap möjligt att minnas?
Hjälp, folk gäspar!
Kan en budgetgenomgång bli intressant?
Hantera det oväntade
Frågor från publiken
Avslutningen som knockar
Glädje och glöd
Bok- och videotips

Om författaren
Tomas Eriksson är en erfaren föreläsare som har lyft organisationer och individer i över 20 år. Tomas utbildar i presentationsteknik, arbetsglädje, feedback och ledarskap.

Recensioner
"Välskriven med uppfinningsrika ordval och angreppssätt."
- Emma Hertley-Lundberg, BTJ-häfte nr 1 2024

"Jag har känt Tomas i över 15 år och han har alltid briljerat på scenen. Nu har han äntligen skrivit ner sitt recept! En lustfylld, konkret och framförallt lättläst bok om ett av livets viktigaste ämnen - att presentera sig själv, sitt budskap och ha kul under tiden!"
- David JP Phillips, talarcoach, internationell talare och författare

"Tomas skriver kort och kärnfullt, med kluriga ordvändningar och många roliga formuleringar, vilket gör att innehållet känns fräscht, även för mig som jobbar som föreläsare sedan många år. Rekommenderas till alla som håller presentationer av något slag!"
- Gunnel Ryner, föreläsare och författare

"Det tog en tågresa till Göteborg för att bli fullmatad med visdomar. Lärde mig massor, trots att jag talat inför folk i 20 år nu."
- Ami Hallberg Pauli, stand up-komiker och föreläsare

--

Det här är en bok för dig som vill veta mer om att tala för publik, hålla presentationer, föreläsa och hur du agerar på en scen. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från blackout till knockout : din guide till talarglädje
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 379 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Eriksson

  • Missionären i Lekebruk

    Tomas Eriksson

    Sommaren 1974 bestämmer sig den nyexaminerade läraren Håkan Ågren för att flytta från Stockholm till Lekebruk i Närke. Där, i det lilla samhället, tror han att han ska få möta människor som är vänligare, mjukare och mer jordnära än dem han träffar...