Floder och hav (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2023-06-16
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 18 mm
Vikt
321 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189796584
Floder och hav (häftad)

Floder och hav

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-06-16
207
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Flickorna sprang före. Träden skymde sikten. När vi kom fram satt Aleksej, som också gått före mot floden, på en sten med fötterna i vattnet. Grisja gick tillbaka för att hämta något, vad det nu var. Pojkarna drog med sig Ari för att leka skeppsbyggare. Ivan höll sig på sin kant. Han försökte pricka rätt med en spottloska.

Vattnet sökte sin väg mellan stenarna.

På nätterna sov jag utan att riktigt drömma. Det fanns män och kvinnor i drömmen, djur, oändligt med ting, men ingen, inget av detta, var möjligt att förstå, drömbilderna var lika fjärran som himlen är omöjlig att nå.

Nästa dag samma sak. Jorden ekade där jag gick. Dammet virvlade runt. Slåtterblommorna bugade, om de inte redan krönte någon av hässjorna."

Floder och hav utspelar sig i 90-talets Europa. Den polske forskaren Tomas Borot beger sig av från sin hemstad Grudziadz för att studera livet kring floderna. Fascinerad av människorna han möter, deras berättelser och ibland kärva livsvillkor, blir han snart indragen i en rad händelser. Snart blir han varse att han själv söker både befrielse och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Floder och hav
  2. +
  3. En kort berättelse om traktorer på ukrainska

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka (inbunden).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Floder och hav. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Outgrundlig och oförglömlig!
    Mattias Ryden, 30 juli 2023

    Det gåtfulla mellan raderna och de träffsäkra och ibland absurda beskrivningarna skakar om och finner en plats inom dig. Boken är dessutom ett meta-verk av rang.

Visa alla 1 recensioner