Fjättrade sånger och sagor för de vilsna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2023-10-27
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
200 x 150 x 24 mm
Vikt
570 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189796669

Fjättrade sånger och sagor för de vilsna

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-27
207
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I en frostbeklädd, dunkel lada snubblar två tvivelaktiga karaktärer över en oväntad syn. Upplyst av deras pannlampors ljuskoner sitter ett lik i en trädgårdsstol. Utrymmet bakom kroppen är dekorerat med allt som vanligtvis ryms inuti ett huvud, och dödens alla dofter har gjort sig hemmastadda. Där, mitt i denna mise-en-scène, ligger en prydlig pappershög. Finns det något bland de maskinskrivna raderna, brutna av inbränd handstil, som kan förklara detta makabra öde?

Fjättrade sånger och sagor för de vilsna är en feberfylld, existentiell och surrealistisk resa genom en själanötande vardag som handlar om att övervinna sig själv, sina inre tvivel och att välja livet: att läka och att fortsätta, trots demonerna som alltid lurpassar i periferin, bland dammet och minnena.

FÖRFATTARPRESENTATION

Mikael Lagnebrant föddes på Tjörn 1989, och havet, människans sista utpost, blev ett återkommande tema i hans texter - ett själens landskap utforskande både arv och vägar framåt. När han studerade till lärare började han 2009 skriva på vissa av de texter, bland annat novellen Domaren, som fjorton år senare skulle återfinnas i hans romandebut Fjättrade sånger och sagor för de vilsna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjättrade sånger och sagor för de vilsna
 2. +
 3. Jakten mot nollpunkten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten mot nollpunkten av Carl Johan De Geer (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fjättrade sånger och sagor för de vilsna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Känslosmocka!
  Jossan, 3 juni 2024

  Berättelsen är snårig, svindlande och abstrakt, samtidigt som den välter omkull en likt en brutal jävla känslotackling. Man får följa en plågad själ, i dess olika skepnader, på genomresa i mörkrets alla skrymslen och vrår. Vissa utdrag i berättelsen golvar mig totalt, och då menar jag inte bara den skarpa smärta som genomsyrar texten. Det handlar mer om skickligheten i att förmedla något så exicentiellt, filosofiskt, rent och brutalt på samma gång. Texten lever, liksom?

  Men vet ni? ... Läs hela recensionen

 2. Snygg och stark debut
  Boknoter, 9 november 2023

  Vi möter flera texter, födda ur ett svårt existentiellt trauma och som tillsammans blir en helhet, inte minst med Martinovskys kongeniala illustrationer, ett smart grepp som får verket att sticka ut och liksom guppa lite extra i debutantfloden. Det är också en mycket snygg bok med luftiga marginaler, hårda pärmar och fiffig disposition.

  Fingret kramar avtryckaren på det typiskt och djupt mänskliga. En romantisk space cowboy försöker hitta balans i förhållandet till sig själv och kärl... Läs hela recensionen

 3. Good feel-bad på hög nivå
  IKN, 5 november 2023

  Sorg, skratt, ångest, tårar. Som att falla ner i kaninhålet, på ett högst obehagligt sätt (men bra liksom, som obehagligt i en Stephen King-bok).
  Omtumlande resa bland olika tider, historier, dimensioner. Tål att läsas om, en sån där bok som blir en helt annan när man läser den för andra (eller tredje) gången. Skadar inte heller att den är jävligt snygg, och sitter som en smäck i bokhyllan.
  Kunde inte lägga ner den när jag väl börjat, och rekommenderar den definitivt. Särskilt till ... Läs hela recensionen

 4. Kopiatorer, baristor och prussiluskor
  Hjortronhyllan, 31 oktober 2023

  Välkommen till mörkret. Ladda upp med reels på kattungar, det kommer att behövas. Sidorna som hittas bredvid ett lik inuti en ladugård bjuder mig som läsare på en surrealistisk parad som uppstår ur vardagens påfrestande krav och relationer. Det är en förhärligande av de stunder då vi söker trygga hamnar för att vila undan demonerna som härjar på havet. För härjar gör de. Det blir stundtals så obehagligt att lindas in i virrvarret av den författade psykosen som förtydligas av de skickligt utfö... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner