Glöm aldrig Tintin : en sann berättelse (ljudbok) NY
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (345.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Philomène Grandin
Utgivningsdatum
2024-04-18
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789189807808

Glöm aldrig Tintin : en sann berättelse Ljudbok

(30 röster)  |   Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-04-18

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det var det bästa som hänt mig när graviditetsstickan visade det lilla plusset. Tänk att jag skulle bli mamma. Jag hade längtat så länge. När Tintin föddes blev mitt liv komplett. Min man, A, var forskare och hade avgudat mig från start. Höjt mig till skyarna. Alla omkring oss sa att vi var det perfekta paret. Men något hände när vi fick barn, från att jag hade lagt all min tid på A låg nu mitt fokus på Tintin. När allt inte längre var på min mans villkor var jag inte längre den fru han önskade. Och han lämnade oss. Därefter följde år av psykiskt våld mot både mig och Tintin. Jag fick ensam vårdnad men A hade fortfarande rätt till umgänge. Tintin blev alltmer rädd för att träffa sin egen pappa och när det framkom att A planerade att föra Tintin utomlands stoppade jag umgänget. Domstolen tyckte dock att A behövde få träffa sin son. Att en man har rätt till sitt barn. Det beslutet ledde till att A mördade Tintin. Han mördade mitt barn.

"Glöm aldrig Tintin" är berättelsen om en mamma som försöker bli fri från en våldsam man - och förlorar mot det svenska rättssamhället. Det är en sann skildring om att få sitt barn mördat av den som man en gång älskade allra mest.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Glöm aldrig Tintin : en sann berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livsviktig bok!
  Gabby, 17 maj 2024

  Rakt in i hjärtat! Att det ska behöva kämpas för, fruktansvärt men tyvärr känns det som att det va din, Tintin och Celines livsuppgift, sprida, förändra och skriva historia. Vi kommer aldrig att glömma Tintin!

 2. Gripande berättelse
  Frida, 15 maj 2024

  Jag tycker boken var helt fantastisk. Gripande, värmandr och hjärtskärande. En riktig bladvändare som inte lämnar någon oberörd.

 3. Skrämmande handling..
  -, 14 maj 2024

  Skrämmande handling. Myndigheter måste lyssna mer på hur barn uttrycker det.

 4. Läs och begrunda
  -, 12 maj 2024

  Sorglig men viktig. Detta bevisar att vi måste ändra lagar och regler för att skydda barn mot förälder som inte är bra för barnet. Samhället svek, lagar och regler svek. Och vilket kämpande för tintins mamma, men tyvärr blev du motarbetat av byråkrati

 5. Mycket välskriven
  Linda, 8 maj 2024

  Denna bok är mycket välskriven. Det är en berörande och begriplig berättelse över något som är helt obegripligt. Jag slås av hur otroligt svårt det måste ha varit att navigera i föräldraskapet när det innefattar våld från den andre föräldern och att rättssystemet liksom sitter med all makt, men inte själva sitter med föräldraskapet. Jag känner mig upprörd över att vårt rättssystem och myndighetsmaskineri kostar människoliv. För det är min slutsats när bokens uppläsare tystnat efter epilogen. ... Läs hela recensionen

 6. Glöm aldrig!
  -, 3 maj 2024

  Otroligt stark berättelse om Tintin, Celine och Sanam. Sanam har gått igenom så otroligt mycket, att berätta om och vi måste lyssna. All kärlek till dig, Sanam. Inte ett barn till.

 7. #LexTintin
  -, 2 maj 2024

  Detta är en bok som jag önskar aldrig hade behövts skrivas. Inga barn ska bli dödade av sina egna föräldrar! Det gör ont att lyssna på den, jag kände mammans förtvivlan trots hennes kamp för Tintins välbefinnande genom hela boken. Lyssna eller läs!

 8. Fantastiska starka vackra kvinna
  -, 28 april 2024

  Dessa myndigheter hade dom lyssnat på Tintin och hans mamma så hade han levt. Fantastisk bok men oerhört sorglig vacker och fylld av kärlek!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna