Lilli, Lávre och saivofolket - sagokort
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
10
Utgivningsdatum
2023-06-09
Upplaga
1
Förlag
ndio kultur & kommunikation
Originaltitel
Lilli, Lávre och saivofolket - sagokort
Illustratör/Fotograf
Anita Midbjer
Dimensioner
297 x 420 x 5 mm
Vikt
512 g
ISBN
9789189813137

Lilli, Lávre och saivofolket - sagokort

Övrigt,  Svenska, 2023-06-09
369
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om skaparna:

Författaren Elin Marakatt
https://elin-marakatt.webnode.se
Elin är uppvuxen i en renskötande familj i Lainiovuoma. Hon är utbildad kulturanalytiker och har studerat på filmskolan på Sámi allaskuvla i Guovdageaidnu. Hon har också studerat litteraturvetenskap och har gått i författarskolan "Cális fal". Elin debuterade med boken Sáve Sápmi, en ungdomsroman om 12-åriga Sáve (2020, Davvi girji förlag).

Konstnären Anita Midbjer
anitamidbjer.wix.com/anitamidbjer
Under årens lopp har Anita Midbjer balanserat en pedagogisk gärning i ämnena bild och konsthistoria inom lärarutbildningen på Umeå universitet mot en egen konstnärlig verksamhet.
- Det har varit en spännande process att bildsätta Elins text. I akvarellerna har jag målat Lilli och Lávre på ett realistiskt vis och samtidigt sökt att skapa en magisk sagostämning runt dessa huvudkaraktärer. Tack vare arbetet med boken har jag förstått något om mitt eget ursprung och knutit kontakt med mina skogssamiska rottrådar i Gällivare kommun.

Förlaget
NDIO kultur & kommunikation
ndio.se
Karin Sohlgren är f.d. barnbibliotekarie som nu ger ut böcker på många språk genom NDIO i samarbete med Mantra Lingua. Karin har också arbetat för Skolverkets Tema Modersmål.
- Min familj har en historia i Tornedalen och jag har länge drömt om att ge ut en samisk barnbok för nya generationers barn. Det finns ett stort behov att synliggöra den rika samiska kulturen. För dagens samiska barn och deras vuxna är också språken viktiga - språk och kultur hör ihop. Genom Sametinget fick jag kontakt med samiska pedagoger. 2013 gavs "Bockarna Bruse" ut på nordsamiska i samarbete med Sametinget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lilli, Lávre och saivofolket - sagokort
  2. +
  3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Elin Marakatt