Falsk hare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2023-12-04
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Hanna Nordenhök
Medarbetare
Liljemärker (form)
Dimensioner
188 x 130 x 28 mm
Vikt
416 g
SAB
Hcek.01
ISBN
9789189814059
Falsk hare (inbunden)

Falsk hare

Inbunden,  Svenska, 2023-12-04
269
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En mästerlig debut av en av Latinamerikas största nu levande författare." Lina Wolff, Sydsvenskan

"Fernanda Melchor briljerar i den gestaltande berättarteknik som sammanfattas i mottot show, don't tell. Hon väjer inte med blicken och hon dömer inte. Till sista sidan, till vedergällningens timme om man så vill, håller hon läsaren i ett febrigt och andlöst grepp." Sandra Stiskalo, Dagens Nyheter

Falsk hare är debuten som föregår Fernanda Melchors stora inter nationella genombrott med Orkansäsong och Paradais. Nu ger vi ut Melchors nyligen reviderade version av romanen.

En illavarslande sommar korsas fyra unga mäns vägar i den våldsinpyrda hamnstaden Veracruz. Andrik, Zahir, Pachi och Vinicio är alla svältfödda på kärlek och lever en tillvaro som bara tycks kunna leda till katastrof. Men någonstans bland drogerna, prostitutionen och våldet ryms också drömmarna om ett annat liv, en annan plats.

Melchors svidande vackra prosa väjer inte för de mörkaste lagren i människan, men brutaliteten i hennes skildringar av det mexikanska samhället beledsagas alltid av en obrottslig medkänsla med de mest utsatta.

FERNANDA MELCHOR (född 1982) är uppvuxen i Veracruz, Mexiko. Hennes litterära stil har kallats "mardrömslik realism" och hon är ett av de mest framträdande namnen i den samtida latinamerikanska litteraturen. Hennes romaner Orkansäsong och Paradais nominerades båda till det internationella Bookerpriset och fick ett strålande mottagande i Sverige.

HANNA NORDENHÖK är författare och översättare från spanska. För sina översättningar av Melchor har hon hyllats med ord som "gudabenådad" och "perfekt gehör".

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Falsk hare
  2. +
  3. Rent hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rent hus av Alia Trabucco Zerán (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fernanda Melchor