De hängivna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sympatisören (del 2)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2024-02-15
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Hans Berggren
Originaltitel
The Committed
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
216 g
SAB
Hcevea.01
ISBN
9789189814257

De hängivna

Pocket,  Svenska, 2024-02-15
79
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I De hängivna återvänder Viet Thanh Nguyen till sin kommunist iske spion från den Pulitzer pris belönade romanen Sympatisören. Boken är en uppföljare men kan också läsas helt fristående, genom en skicklig balansakt från en författare som med den här boken tagit ytterligare ett steg mot att bli en litterär superstjärna i USA. Nguyen har hyllats för sin unika förmåga att på ett under hållande och spänningsfyllt sätt ta sig an vår tids stora frågor om identitet och rasism i en litterär form. De hängivna utspelas i Paris i början av 80-talet, dit Nguyens berättare lyckats ta sig efter att ha blivit släppt ur det omskol ningsläger där han befann sig i Sympatisören. I Paris ägnar han sig sin omskolning till trots åt kapi ta lis mens yttersta utpost: drog handel. Han får kontakt med en grupp parisiska vänsterintellektuella som för honom innebär såväl viss intellektuell stimu lans som ett bra kund underlag. Men efter hand dras han även in i en konflikt i den undre världen, där det myllrar av hårdföra algerier, kam bod janska hal lickar, vietnamesiska gangsters och andra spöken från den franska kolonialismen.

VIET THANH NGUYEN föddes 1971 i Vietnam men växte upp i USA, dit han som fyraåring flydde tillsammans med sina föräldrar. Han är professor vid University of Southern California och medverkar regelbundet som skribent i bland annat New York Times och Time Magazine, där han gjort sig ett namn som en stark röst för den asiatisk-amerikanska minoriteten i USA. 2020 utsågs han till hedersdoktor vid Uppsala universitet. Sympatisören innebar ett stort genombrott och belönades utöver Pulitzerpriset med ytterligare sju priser. Den har i dagsläget sålt över en miljon böcker och blivit tv-serie. Av Nguyen har Tranan även givit ut novellsamlingen Flyktingar. Gemensamt för hans böcker är utforskandet av Vietnamkrigets efterverkningar. »Alla krig utkämpas två gånger«, har han skrivit, »första gången på slagfältet, andra gången i minnet.«

HANS BERGGREN är översättare från engelska och portugisiska. Han har tidigare översatt bland andra Chinua Achebe, Salman Rushdie och Jose Saramago.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De hängivna
  2. +
  3. Sympatisören

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sympatisören av Viet Thanh Nguyen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viet Thanh Nguyen