Lycksalighetens ö (inbunden) Spara 23%
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svartåsviten (del 2)
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2024-05-08
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
216 x 141 x 28 mm
Vikt
564 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189820906

Lycksalighetens ö

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-05-08
169 219 Du sparar 50 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Svartå, 1789. När Christinas bror Marcus går bort efter en tids sjukdom ställs Svartå herrgårds framtid på spel. Utan en manlig arvinge till godset blir vikten på Christinas axlar större än någonsin och kravet om att hitta en make gör sig återigen påmint.

Christina måste på nytt ta upp kampen om Svartå herrgård. Samtidigt kan hon inte glömma sin ungdomskärlek, murarsonen Gustaf, som sju år tidigare tvingades lämna byn.

I bakgrunden utspelar sig en maktkamp i samhällets övre skikt, där kung Gustav III får allt fler fiender inom adeln medan franska revolutionen sprider stor oro över Europa.

Lycksalighetens ö är den andra delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända fram till modern tid. Det är en historia om kvinnlig list, omöjlig kärlek och maktspel i samhällets översta skikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lycksalighetens ö
 2. +
 3. Om du var min

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om du var min av Christina Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lycksalighetens ö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 5 av 5
  Bokdjungeln , 30 maj 2024

  Vad underbart det har varit att få läsa ännu mer om Christina, Maja och Gustaf. Det enda tråkiga med boken tycker jag är att den tog slut alldeles för snabbt! Att uppföljaren kommer i höst glädjer mig inte nu när jag vill läsa den direkt, helst igår. Men jag har inget annat val än att ge mig till tåls.
  Lika som i den första boken så tycker jag att författaren lyckats fånga miljöerna, samhällets hierarki och det politiska läget, tillsammans med en handling som får mig att inte vilja sluta ... Läs hela recensionen

 2. Härlig läsning
  Pekka Edvin Siira, 29 maj 2024

  En mycket spännande bok och har anknytning till Svartå Herrgård där min mor brukade jobba och jag följde med innan jag började på förskolan. Kul att följa med in i historien om de olika Christina som ägde herrgården. Denna serie är en ynnest att kunna läsa!

 3. Förbjuden kärlek i 1700-tals miljö
  -, 24 maj 2024

  Det är fantastiskt att få återvända till Svartå herrgård! Miljön och karaktärerna känns välbekanta och jag upplever att jag får lära känna dem bättre i denna del. I likhet med den Om du var min får läsaren följa karaktärerna Christina, Maja och Gustaf växelvis, vilket som gör att tempot i läsningen ökar. Det är kvinnornas öden och liv står i centrum, och deras berättelser är hjärtskärande och gripande. Systerskapet som växer bortom blodsband, är ett tema som tilltalar mig.

  Lycksalig... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Christina Erikson