Rysslands militära fuck-ups (e-bok) Spara 47%
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Inläsare
Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin
Utgivningsdatum
2024-04-08
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189820968

Rysslands militära fuck-ups E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-04-08
89 169 Du sparar 80 kr!
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Du har säkert hört talas om den skräckinjagande ryska björnen, och känner igen bilden av den sovjetiska supersoldaten från actionfilmer producerade under kalla kriget. Men hur läskigt är det egentligen med en krigsmakt som förlorat nästan alla krig de tagit del i?

Från Nikolaj II till Stalin och dagens Putin så har en sanning om Rysslands krigsmakt bestått: de är otroligt dåliga på att bedriva krig. Ineffektiv byråkrati, dåligt ledarskap, katastrofal logistik och bristande respekt för människoliv är bara några ingredienser i den vodka-osande soppan som är Rysslands militära misslyckanden.

I Rysslands militära fuck-ups presenterar Krigshistoriepodden många av de misslyckanden som gjorts under Rysslands tid som stormakt och förklarar vad som kan ligga bakom. Med en initierad inblick i både de militärhistoriska och politiska faktorerna får vi här följa Rysslands prestation från första världskriget till det aktuella Ukrainakriget.

Krigshistoriepodden är en humoristisk historiepodcast som initierat avhandlar både historiska och nutida slagfält samt geopolitiska konflikter. 2022 blev de framröstade till både Årets podd och Årets kulturpodd. Bakom mikrofonerna sitter Mattis Bergwall och Per Wallin, med Fredrik Hagelin som producent och klippare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Dash-Indstning 2022

    Per Wallin

    Ved du, hvorfor DASH-diten r efter r bliver kret som den "bedste dit"? Det er enkelt: DASH-diten er et nemt og bredygtigt vrktj til at skabe en sund livsstil. Baseret p forskning fra National Institutes of Health og valgt af U.S. News & World ...