Warm stories from a cold country (arabiska) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Arabiska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2024-01-19
Upplaga
1
Förlag
Maizar förlag
Översättare
Farmaz Hussein
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
336 g
SAB
Hcc.016
ISBN
9789189836013

Warm stories from a cold country (arabiska)

(1 röst)
Inbunden,  Arabiska, 2024-01-19
225
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en samling av svenska författare. Boken inkluderar berättelser från fyra kända svenska författare, inte bara kända i Sverige, utan också internationellt. Dessa författare är August Strindberg, Selma Lagerlöf, Karin Boye och Stig Dagerman.

Samlingen inleds med fyra berättelser av Strindberg, en av de mest kända svenska författarna genom tiderna och en av de mest innovativa och produktiva. Internationellt sett betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och många av hans prosaverk betraktas som tidlösa klassiker.

Den första berättelsen, "Ett halvt ark papper", handlar om en ung hyresgäst som flyttar från sin lägenhet efter att ha förlorat sin fru. Medan han flyttar sina saker och förbereder sig att lämna, ser han plötsligt ett gammalt halvt blad som hänger på väggen ovanför telefonplattan. Bladet innehåller olika skrivningar och symboler, och när han börjar undersöka det ser han händelser som han ville glömma helt.

"Fågel Fenix" är berättelsen om en man som gifter sig med en kvinna som liknar hans avlidna fru, som han älskade mycket. Han börjar gradvis längta efter sin avlidna fru och upptäcker att den nya hustrun inte är den Fenix han drömde om.

I den tredje berättelsen, "Affären", stipulerar en kvinna att när hon gifter sig har hon rätt att behålla vad hon äger. Mannen går med på att båda parter får behålla sina egendomar. Efter att de har gift sig och mannen dör återvänder kvinnan tomhänt till sitt fars hus, vilket kommer att avslöjas för läsaren som historien utvecklas.

Den fjärde berättelsen, "Den starkare", berättar en dialog mellan två kvinnor. Genom denna dialog lär sig läsaren om kvinnans roll under den tidsperioden och hennes förhållande till mannen.

Vi fortsätter med Selma Lagerlöf, en känd författare i Sverige och internationellt. Hon var den första kvinnan som tilldelades Nobelpriset i litteratur år 1909 och den första kvinnan i Svenska Akademien.

Selma Lagerlöfs berättelse "Spökhanden" handlar om en flicka som bor med sina två mostrar under ogynnsamma förhållanden. Hon bor i det så kallade spökrummet. En läkare förlovad med henne, som hon inte älskar, kommer för att behandla henne efter hennes försämrade mentala hälsa. Hela situationen är kopplad till spökhanden, och läsaren kommer att upptäcka vad som händer härnäst.

När det gäller Karin Boye var hon en poet, författare och översättare med många poesi- och prosaverk. I denna bok berättar hon historien "Förföljaren" om en ung kvinna som märker en främling som följer henne när hon befinner sig i en desperat och deprimerad situation, nästan förlorad för livet. Hon upptäcker att främlingen inte bär någon ondska, och efter en kort dialog ändrar hon sig om att ta sitt eget liv och börjar plötsligt se livet från en ljusare och mer optimistisk synvinkel.

Slutligen, sex korta berättelser från Stig Dagerman. Trots att Dagermans skrivande år inte översteg fem år var det tillräckligt för att göra honom till en av de mest lysande författarna från 1940-talet i svensk litteratur. Hans verk markerar en övergång mellan realism och modernism i svensk litteratur.

I "Den dödsdömde" räddas en oskyldig man i sista stund innan hans dödsdom verkställs. I stället för att känna lycka över att ha undkommit den oundvikliga döden, förblir fången i de isolerings ritualer han skapat för sig själv och anpassar sig till dem medan han väntar på sin avrättning.

I "En mindre tragedi" händer det att en postbärare förälskar sig i en kvinna under utdelningen av brev. Han håller sitt förhållande hemligt för sin fru, men efter att ha sett en film i biografen, vars handling kretsar kring en förbjuden kärlekshistoria på 1600-talet, erkänner hon för sin man att hon älskar att höra om de stora tragedierna från det förflutna. Det är då han beslutar sig för att berätta för henne om den kvinnan, och det händer något han aldrig för
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Warm stories from a cold country (arabiska)
  2. +
  3. Sorgen över Bagdad (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sorgen över Bagdad (arabiska) av Burhan Shawi (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »